na redovnoj sjednici

Povodom prvog dana škole predsjednik Savjeta Zvonimir Sabati poručuje: "Mole se vozači da uspore kretanja"

Objavljeno: 31.08.2018. 15:14

Zadnja izmjena: 31.08.2018. 15:23

Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije održao je u Županijskoj palači svoju redovnu sjednicu na kojoj se raspravljalo o sigurnosti djece osnovnih škola u prometu na cestama Varaždinske županije.

Naime, u ponedjeljak, 3. rujna počinje nastava pa se od sudionika u prometu, a posebice vozača očekuje i pojačani oprez. Kako je naglasio predsjednik Savjeta Zvonimir Sabati, odgovornost je na svima da poštuju propise, znakove te da se odgovorno ponašaju u prometu.

- Uskoro počinje nova školska godina, stoga smo danas održali tematsku sjednicu Savjeta s naglaskom na sigurnost djece u prometu. Od ponedjeljka u određenim terminima očekujemo malo pojačani promet, tu nije u pitanju preko 20 tisuća  učenika osnovnih i srednjih škola nego i veliki broj pratitelja u automobilima i onih koji djecu prate pješice. Imamo 7300 srednjoškolaca od kojih 5200 koristi javni prijevoz - izjavio je Zvonimir Sabati, te nastavio:

- Također, ove godine imamo 1538 prvašića i svakako da to iziskuje posebnu brigu i nadzor u prometu. Naša PU Varaždinska, ŽUC i Hrvatske ceste uključeni su u rad Savjeta i drago nam je ako inicijativama i prijedlozima možemo napraviti nešto korisno. Ovih dana biti će pojačani nadzor nad prometnicama u blizini škola, a mole se vozači da uspore kretanja. Usvojene su inicijative postavljanja semafora na radar Novoj Vesi i Novom Marofu, i ta signalizacija pokazuje izvrsne rezultate – nadodao je Zvonimir Sabati.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec je naglasio kako je izvršen nadzor prometnica u zonama školama.

- Provjerili smo stanje prometnih signalizacija, uvidjeli nedostatke, inicirali njihovu obnovu ili zamjenu i mislim da je sve spremno za početak nove školske godine. Naravno, od vozača se očekuje pojačana pažnja, prilagođavanje brzine, i maksimalna odgovornost. Naravno svi sudionici dužni su se pridržavati prometnih pravila – rekao je Danijel Posavec iz PU varaždinske.

Komentari