kod središnjeg križa

Povodom Svih svetih izaslanstvo Grada Ivanca položilo je vijenac na gradskom groblju 

Objavljeno: 01.11.2018. 14:44

Zadnja izmjena: 01.11.2018. 14:48

Povodom Svih svetih, izaslanstvo Grada Ivanca predvođeno zamjenikom gradonačelnika Brankom Putarekom i predsjednicom Gradskog vijeća Ksenijom Sedlar Đunđek u srijedu je, 31. listopada, položilo vijenac i zapalilo svijeće kod središnjeg križa na gradskom groblju u Ivancu. 

Polaganju vijenca i molitvi za pokoj duša svih preminulih sugrađana, a osobito poginulih branitelja, odazvala se njihova rodbina, predstavnici braniteljskih udruga i Policijske postaje Ivanec, pojedini gradski i županijski vijećnici te predstavnici gradskih tvrtki i političkih stranaka.

Molitvu kod križa za sve pokojne sugrađane predvodio je ivanečki župnik Zoran Gložinić:

- Nalazimo se pri kraju godine, kada nadolazeća zima nagovješćuje prividnu smrt prirode. I Katolička crkva stavila je ove svetkovine na kraj godine, kako bi se ljudi, u smiraju godine, više mogli posvetiti promišljanju završetka života. Svaka zajednica, pa i naša, ima ljude koji su zbog svojih posebnih zasluga duboko usječeni u memento naroda. Međutim, i svaka osoba koja je hodala zemljom ostavila je svoj trag. Svojim odlaskom naši preci nisu prestali postojati, oni kao osobe i dalje žive u Božjoj memoriji, a ovdje, na groblju, gdje počivaju njihova tijela, i nama se čine bliži – naglasio je velečasni Gložinić.

Komentari