U Skupštinskoj dvorani

Povodom Svjetskog dana učitelja u Županijskoj palači uručeno je 67 zahvalnica 

Objavljeno: 28.09.2018. 13:25

Zadnja izmjena: 16.10.2018. 14:26

Foto: Luka Šalamun

U Skupštinskoj dvorani Županijske palače održana je svečanost obilježavanja Svjetskog dana učitelja 2018., a na prigodnoj svečanosti - djelatnicima koji su ove godine otišli u mirovinu, obratio se župan Radimir Čačić. 

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada, a to je prigoda da se pokaže kako je rad učitelja prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju.

Inače, proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Na prigodnoj svečanosti djelatnicima koji su ove godine otišli u mirovinu obratio se župan Varaždinske županije Radimir Čačić te im  iskazao zahvalnost za dugogodišnji predani rad, a prigodne zahvalnice i poklone uručio im je zamjenik župana Tomislav Paljak.

- Mi vodimo računa o cijelom sustavu, a u tom sustavu ključni doprinos su sasvim sigurno doprinijeli nastavnici, profesori, a i osoblje u svim školama. Posebno, svake godine se zahvaljujemo ljudima koji idu u mirovinu nakon više od 45 godina radnog staža, a mi i oni sudjelujemo na jednom zajedničkom zadatku i rezultati su neupitno najbolji, ne samo u Hrvatskoj već i u ovom dijelu Europe - rekao je župan Čačić.

Zahvalnice je primilo čak 67 učitelja, nastavnika, profesora, psihologa, pedagoga, spremačica, odgojiteljica, domara i ložača.

 

Komentari