GRAD IVANEC

Povodom Svjetskog dana voda PK Ivanec građanima daruje eko torbe

Objavljeno: 18.03.2021. 18:24

Zadnja izmjena: 18.03.2021. 18:24

U povodu obilježavanja 22. ožujka, Svjetskog dana voda, Planinarski klub  Ivanec u petak će, 19. ožujka, prigodnom akcijom na gradskoj špici upozoriti na opasnosti koje donosi prekomjerno uništavanje prirode, s posebnim naglaskom na odbacivanje plastične ambalaže i vrećica u vodotoke. 

Pojava je to koja posebno ugrožava i Ivančicu i njene vodotoke, naročito u posljednje vrijeme, kada velik broj posjetitelja hrli na planinu. Na žalost, planinari upozoravaju da nakon njih ostaju velike količine smeća koje mnogi od njih olako odbacuju u šumu. Imperativ je da se priroda održi čistom, misle u PK Ivanec, jer svako onečišćenje direktno ugrožava izvore pitke vode, a poznato je da je očuvanje izvora vode na Ivančici tematika na koju su Ivančani posebno osjetljivi.

Na sve to u petak će druženjem i razgovorom s građanima ponovno ukazati članovi PK Ivančice i to na štandu ispred bivše BIPA-e od 10 do 11 sati. Svi koji u to vrijeme dođu na štand na poklon će dobiti eko platnene torbe za prodavaonicu te amblem PK. Nabavu torbi Planinarski klub je realizirao u suradnji s Gradom Ivancem. 

Komentari