Hrvatski olimpijski odbor

Povodom ugledne Nagrade 'Milan Neralić' priređen prijem za Krešimira Čopa

Objavljeno: 23.06.2023. 13:57

Zadnja izmjena: 23.06.2023. 13:57

Krešimir Čop, predsjednik Saveza športova Varaždinske županije dobio je uglednu nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora, Povelju s likom Milana Neralića za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini.

Na toj iznimnoj i zasluženoj nagradi čestitali su mu župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i pročelnik Miroslav Huđek. Župan je tom prilikom istaknuo kako je ovo priznanje potvrda izuzetno dobrog rada i sportskog entuzijazma Krešimira Čopa.

- Veseli me i daljnja suradnja sa Savezom sportova jer su u svega dvije godine napravili iskorak u izgradnji i opremanju sportske infrastrukture, ali i u radu s mlađim kategorijama i djecom te u financiranju sportskih klubova i udruga. Mislim da je sport od iznimne važnosti za razvoj svake mlade osobe stoga nastavljamo tim smjerom, a kada govorimo o daljnjem financiranju nastojati ćemo izdvojiti i dodatna sredstva prema financijskim mogućnostima - rekao je Stričak.

Zahvalivši na prijemu i čestitkama, Čop je rekao kako mu je čast što je dobitnik Nagrade "Milan Neralić", nagrade koja se daje za iznimna dostignuća i razvoju sporta na lokalnoj razini.

- Nemoguće bi bilo dobiti takvu nagradu bez podrške Varaždinske županije i župana Stričaka jer želim ovom prilikom istaknuti kako smo prije osam godina od Županije dobivali 15 tisuća eura, prije četiri godine 45 tisuća eura, a danas dobivamo 225 tisuća eura, od čega je skoro 80 % namijenjeno za mlađe uzrasne kategorije. To je samo potvrda kako Varaždinska županija i župan zaista vode brigu o razvoju sporta na ovim prostorima - zaključio je.

Komentari