Humanitarni doprinos

Povodom Uskrsa varaždinski Crveni križ pripremio 150 paketa za socijalno najugroženije

Objavljeno: 17.03.2016. 09:34

Foto: GDCK Varaždin

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin osiguralo je sredstva za kupnju prehrambenih paketa za socijalno ugroženo stanovništvo na području grada Varaždina povodom uskršnjih blagdana.

Ukupno je pripremljeno 150 paketa koji će barem malo uljepšati uskršnje blagdane socijalno ugroženim stanovnicima.

Pakete sa osnovnim živežnim namirnicama ove godine pomogle su pakirati volonterke – učenice Druge gimnazije Varaždin te tako dale svoj humanitarni doprinos zajednici.

Ove godine, u okviru Programa provedbe Strategije borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u RH, Hrvatski Crveni križ  provodi i projekt „Podjela humanitarnih paketa socijalno ugroženim osobama“, a projekt se realizira u suradnji s nositeljem strateškog područja Ministarstva zdravlja RH i sunositeljem projekta Hrvatskim Crvenim križem – gradskim društvom Crvenog križa, novčanim sredstvima iz državnog proračuna i novčanim sredstvima HCK.

Cilj projekta je unaprijediti zdravstveno stanje i kvalitetu života specifične socijalne skupine stanovništva – samohrani roditelji i njihova djeca do 14 godina, podjelom dara u obliku humanitarno – higijenskog paketa.

Tako je u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Varaždin pripremljeno ukupno 47 higijenskih paketa za roditelje i 76 paketa higijene za djecu koji su podijeljeni samohranim roditeljima s područja grada Varaždina.

Komentari