Đuka Pelcl

Požežanin koji će 'pehaka' prevaliti 1.400 kilometara okrijepio se u Varaždinu

Objavljeno: 17.02.2016. 15:00

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 15:05

Požežanin Đuka Pelcl, predsjednik Hrvatskog saveza CB radioklubova  povodom 70.obljetnice djelovanja Hrvatske zajednice tehničke kulture odlučio se na nesvakidašnji podvig – pješice prijeći put od Iloka do Prevlake dug 1.400 kilometara, a usputna stanica bio mu je Varaždin. 

U sklopu akcije pod nazivom The Maraton s ciljem afirmacije i popularizacije Tehničke kulture, a dnevna kilometraža koju prevali Pelcl iznosi 45 kilometara. Dolazak u Prevlaku predviđen je 14. ožujka.

Đuka Pelcl u okviru The Maratona posjetio je i Varaždin kroz koji su ga pratili radioamateri. Oni su ga poznali sa znamenitostima baroknog grada, a u njihovom društvu Đuka je obišao i bedeme Starog grada dok je prigodan program povodom njegova dočeka pripremila Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina gdje su ga dočekali predsjednik gradske ZTK Stjepan Androlić te predsjednik županijske ZTK Josip Levatić i tajnik Drago Labaš.

Uz okrepu domaćini su ga upoznali s aktivnostima zajednica i udruga tehničke kulture. Dionicu puta od Koprivnice do Varaždina Pelcl je pješice prevalio za šest sati. 

Sljedeća etapa The Maratona je Lepoglava. U mjestu Greda dočekat će ga grupa od tridesetak učenika Srednje škole u Maruševcu pod vodstvom Slavice Marčete koja s učenicima propagira hodanje pod motom „Živjeti zdravo“. Oni će s Đukom Pelclom pješačiti do Stažnjevca, nešto više od 5 kilometara.

Komentari