Poziv svim volonterima za sudjelovanje u međunarodnom projektu

Objavljeno: 06.03.2013. 11:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Ilustracija

Pozivaju se svi zainteresiraie volonteri, studenti, učenici i građane da se odazovu volonterskim aktivnostima koje se provode u sklopu međunarodnog projekta “Inter-Community learning/Comenius Regio Partnerships” čiji je cilj pomoći u učenju engleskog i njemačkog jezika učenicima nižih i viših razreda Osnovne škole Petrijanec.

U okviru projekta planira se po jedan odlazak tjedno u Osnovnu školu Petrijanec, u trajanju od jedan do dva školska sata, prema mogućnostima volontera i njihovom slobodnom vremenu. Troškovi puta bit će pokriveni iz sredstava projekta, a svi volonteri dobit će potvrde o sudjelovanju u edukaciji i programu volontiranja.

Prije početka edukacije, novi volonteri proći će edukaciju te se upoznati s osnovama psihološkog, metodičkog i pedagoškog pristupa te komunikacijskim vještinama i zakonskim regulativama.

Teme edukacije volontera su uzroci slabijeg školskog uspjeha; Principi kompenzatornih programa i primjereni načini rada s djecom slabijeg školskog uspjeha (radni naslov) (mr.sc. Vesna Ciglar), Zakon o volonterima (doc.dr.sc. Nina Begičević), Etički kodeks ponašanja volontera (doc.dr.sc. Valentina Kirinić), Komunikacijske vještine i primjeri iz prakse volontera (doc.dr.sc. Violeta Vidaček-Hainš).

U ponedjeljak, 11. ožujka na Fakultetu organizacije i informatike od 15 do 16 sati održat će se sastanak zainteresiranih volontera, studenata, učenika i građana koji žele sudjelovati u međunarodnom projektu “Inter-Community learning/Comenius Regio Partnerships” nakon kojeg će se dogovorit zajednički termin edukacije volontera.

Dodatne informacije zainteresiranima pružat će doc.dr.sc. Valentina Kirinić s Fakulteta organizacije i informatike putem e-maila [email protected] kojima se možete prijaviti za volontiranje.

Projekt vodi gospođa Silvija Ladić-Fischer iz Varaždinske županije a partneri projekta su Fakultet organizacije i informatike Varaždin i Osnovna škola Petrijanec, dok je koordinator projekta London Borough of Hillingdon iz Ujedinjenog kraljevstva.

Komentari