Povodom Svjetskog dana voda u svrhu popularizacije nordijskog hodanja i promocije prirodnih ljepota, Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava Varaždin, 23. ožujka u Trakošćanu organizira 1. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije pod nazivom TRAKOŠĆAN 2019.

Festival se organizira u suradnji s Varaždinskom županijom, Turističkom zajednicom Varaždinske županije i Hrvatskim savezom nordijskog hodanja. Kako je naznačila predsjedavajuća Turističke zajednice Natalija Martinčević ovaj Festival je nešto novo u turističkoj ponudi Varaždinske županije. - Mi želimo spojiti i našu turističku ponudu, prirodne i kulturne ljepote naše Županije te jedno iznimnu zdravu aktivnost kao što je nordijsko hodanje. - rekla je Natalija Martinčević.

Predsjednica Udruge Drava Katica Kalajdžija napomenula je kako je nordijsko hodanje postalo omiljeni hobi za mnoge Varaždinke i Varaždince.

- Ideja je nastala nedavno, Županija nas je podržala i odlučili smo organizirati ovaj Festival na jednoj atraktivnoj lokaciji, a to je Trakošćan. Pozivamo sve, od mališana, do umirovljenika, da dođu, da se uključe, biti  će organizirane tri rute, biti će organizirano i razgledavanje Dvorca Trakošćan uz pratnju vodiča, prigodni koncert, a predviđeni je i ručak za sve šetače. – rekla je Katica Kalajdžija.

Direktor Turističke zajednice Miran Bojanić Morandini je istaknuo kako će subota na Trakošćanu svakako privući veliki broj šetača, ali i turista iz susjednih Županija. 

Komentari

14.03.2019. 15:25h Zadnja izmjena: 14.03.2019. 15:28