pokretač croatian makersa

Nenad Bakić dolazi u Varaždin ovoga utorka predavati o revoluciji u hrvatskom školstvu

Objavljeno: 25.02.2017. 09:32

Zadnja izmjena: 25.02.2017. 09:38

Foto: YouTube/Screenshot

Ovoga utorka u Park Boutique hotelu s početkom u 20 sati svoje predavanje o medijski već dosta razglašenom projektu "Croatian Makers" održat će poznati poduzetnik i investitor Nenad Bakić. Ulaz na ovo predavanje koje organizira Rotary Club Varaždin 1181 je besplatan.

Nenad i Rujana Bakić osnivači su Instituta za razvoj i inovativnost mladih, kojim pokušavaju prodrmati učmali hrvatski školski sustav. Uskočili su s privatnom investicijom i crowdfundingom te prikupili dovoljno sredstava za 40 tisuća Micro:bitova.

Hvatanje priključka s razvijenima

Radi se o mini kompjutorima pomoću kojih se može na vrlo efikasan način učiti programiranje. Zahvaljujući ovom projektu, sljedeće školske godine svi učenici 6. i 7. razreda imat će za svojim stolom micro:bitove. Time će sva djeca u Hrvatskoj imati priliku dobro naučiti programiranje i obrazovati se u STEM području onako kako to već rade djeca u razvijenim zemljama. Bakićeva je inicijativa već naišla i na međunarodni odjek, pa je o njoj nedavno pisano i na službenim web stranicama Micro:bita.

Komentari