vrijedan projekt u lepoglavi

Predan je završni prijedlog projekta Tehnološkog centra drvne industrije Lepoglava

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.11.2017. 18:16

Zadnja izmjena: 29.11.2017. 18:16

Gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić, sa suradnicima uključenima u pripremu projekta Tehnološkog centra drvne industrije – direktorom TKIC-a Damjanom Županićem i Lidijom Kišiček, Središnjoj je agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije predao završni prijedlog projekta Tehnološkog centra drvne industrije Lepoglava.

Time je zaključena posljednja faza pripreme i prijave projekta vrijednog 88.378.921,98 kuna kojim se u Lepoglava planira izgraditi i otvoriti centar kompetencija drvne industrije za podizanje konkurentnosti drvne industrije, ne samo Sjeverozapadne već cijele Hrvatske na globalnom tržištu.

- Važno je istaknuti da je intenzitet potpore u okviru navedenog natječaja 100 % prihvatljivih troškova – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić predajući projektnu dokumentaciju i prijavu projekta u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Centar kompetencija drvne industrije

Projekt obuhvaća izgradnju novog objekta u Lepoglavi s prostorom za ispitivanje proizvoda tijekom proizvodnog procesa, radionicom za razvoj prototipa s tehnološkom opremom, konferencijskom dvoranom, demonstracijskim, uredskim i tehničkim prostorima, sušarom ukupnog kapaciteta 60 m3 te skladištima gotovih proizvoda i repromaterijala.

Centar će pružati podršku mikro, malim i srednjim poduzećima ispitivanjem proizvoda korištenjem specijalizirane opreme, edukacijom o različitim tehnološkim procesima te pružanjem savjetodavnih usluga. Centar će u suradnji s Fakultetom informatike i organizacije iz Varaždina te Šumarskim fakultetom iz Zagreba širiti nova znanja i tehnologije te nuditi besplatne usluge. 

Nakon što je projekt prijavljen slijedi provjera prihvatljivost projekta i aktivnosti te ocjena kvalitete, provjera prihvatljivosti izdataka te donošenje odluke o financiranju, a iz grada poručuju kako bi rezultati trebali najkasnije biti poznati za otprilike četiri mjeseca. 

Komentari