Predavanje i sajam volontera povodom Europskog tjedna

Objavljeno: 04.05.2011. 15:52

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: varazdinska-zupanija.hr

Obilježavanje Europskog tjedna u Varaždinskoj županiji danas je nastavljeno programom posvećenom volontiranju.

Budući da je ova godina Europska godina volontera, u Županijskoj je palači održano predavanje na tu temu, a ispred palače Sajam volontera na kojem su se okupile udruge i organizacije koje traže volontere.

Kako bi što bolje doprinijeli do građana, predstavnici organizacija na svojim su informativnim štandovima dijelili letke, izlagali knjige i promotivne materijale.

Tako su svoje raznolike aktivnosti s ciljem promicanja volonterstva i uključivanja što više sudionika u volontiranje te poticanja na solidarnost predstavili Obiteljski centar Varaždinske županije, Nezavisna udruga mladih Lepoglava, Društvo Crvenog križa Varaždinske županije, Volonterski centar Zagreb, Volonterski centar Varaždin, Društvo "Naša djeca" Varaždin, Udruga "SPAS" Varaždin, Ekološka udruga "Franjo Košćec" Varaždin i "Ludbreško Sunce".

Jedna od najaktivnijih varaždinskih udruga koje se bave edukacijom i obukom volontera je Ekološka udruga Franjo Košćec čija nam je predsjednica Dora Radosavljević rekla da su već educirali 32 volontera koji su aktivni u programima zaštite okoliše.

S obzirom da se pokazalo da na našem području ima puno zainteresiranih za volontiranje i u drugim područjima kao što su humanitarni rad, unaprijeđenje civilnog društva i dobrobit životinja, Udruga Franjo Košćec osmislila je nekoliko projekata u sferi edukacije i obuke volontera.

Pokrenuli su «volontersku knjižnicu» u kojoj svi zainteresirani mogu posuditi literaturu vezanu uz volontiranje, a sudjeluju i u projektu «City volunteers».

Na predavanju na temu «Volontiraj – učini razliku» koje je održano u Županijskoj palači, osim udruge Franjo Košćec predstavili su se i Volonterski centar Zagreb, Nezavisna udruga mladih, Prva gimnazija Varaždin i Crveni križ Varaždinske županije.

Predavanje su organizirali županijski Savjet za europske integracije i Savjet mladih.

Komentari