Predblagdanske cijene ulaznica u varaždinskom kazalištu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 09.04.2014. 14:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Kako bi nagradili svoju vjernu publiku, HNK Varaždin odlučio je u tjednu prije Uskrsa ponuditi dvije predstave uz uskršnji popust na kupnju ulaznica, po cijeni od 20 kuna.

U utorak, 15.travnja, s početkom u 19:30 sati na Velikoj sceni gostovat će Kazališta Virovitica s predstavom "Revizor", redatelja Dražena Ferenčine. "Revizor", najpoznatije dramsko djelo Nikolaja Vasiljeviča Gogolja čija je tema o dolasku lažnog revizora navodno potjecala od Puškina, svoju je praizvedbu doživjelo 1836. godine u Sankt Peterburgu. Od tada, ta je peteročinska komedija postala gotovo pa "opće" mjesto repertaoara brojnih kazališta dijeljem svijeta. Svako malo Gogoljev Revizor dolazi u reviziju. U reviziju postojećeg stanja (čiji ishod nije teško za pretpostaviti) dovodi ga i Kazalište Virovitica, ovaj put u koprodukciji s Narodnim pozorištem iz Tuzle.

U predstavi nastupaju Mijo Pavelko, Adnan Omerović, Mladen Kovačić, Blanka Bart, Elvira Aljukić, Siniša Udovičić, Nenad Tomić, Igor Golub, Elvis Jahić, Draško Zidar, Nermin Omić, Antun Vrbenski, Nedim Malkočević, Aleksandra Demše.

U srijedu, 16. travnja u 19:30 sati, također na Velikoj sceni, bit će prikazana predstava "Višnjik" (Anton Pavlovič Čehov), redatelja Borisa Kobala. "Višnjik" počinje povratkom Ljubove Andrejevne Ranjevske i njezine kćeri Anje iz Pariza na staro imanje koje je pod hipotekom. Višnjik i kuća za nekoliko mjeseci će biti prodani na aukciji. Lopahin, bogati i uspješni trgovac, koji želi posjeći višnjik i izgraditi vikendice, kupuje imanje na dražbi. Drama završava odlaskom Ranjevske i njezinog brata Gajeva te sječom višnjika.

Višnjik je simbol jedne obitelji i klase koja polako propada. Praizveden je na Čehovljev rođendan 17. siječnja 1904., a glavnu žensku ulogu Ranjevske igrala je autorova supruga Olga Knipper. No izvedbom je Čehov bio nezadovoljan jer je Višnjik naslovio kao komediju, a K.S. Stanislavski i V. Nemirovič Dančenko su ga postavili kao tragediju. Predstava svejedno doživljava veliki uspjeh u Moskvi i Sankt Petersburgu.

Dramski klasik, ruski pisac Anton Pavlovič Čehov, umro je 1904. godine. Sto i deset godina nakon toga, tridesetak godina nakon posljednjeg uprizorenja Čehova  u HNK-u u Varaždinu, publika će moći uživati u lepezi zanimljivih, nama bliskih likova, koji će pobuditi različite emotivne reakcije: od smijeha do melankolije.

U predstavi nastupaju: Barbara Rocco, Karolina Horvat, Katarina Arbanas, Hana Hegedušić, Sunčana Zelenika Konjević, Robert Plemić, Ivica Pucar, Goran Guksić, Zvonko Zečević, Zdenko Brlek, Ozren Opačić, Ana Torjanac / Inka Eldan.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se rezervirati na blagajni Kazališta radnim danom od 10-12 i od 18-19:30 sati, subotom od 10-12 sati, na telefon 042 214 688, mail: [email protected], kao i putem on-line prodaje:  http://online.hnkvz.hr/.

Komentari