javni poziv

Predložite članove Kulturnog vijeća Varaždinske županije

Objavljeno: 15.11.2022. 14:17

Zadnja izmjena: 15.11.2022. 14:17

Na mrežnim stranicama Varaždinske županije objavljen je Javni poziv za predlaganje članova Kulturnog vijeća koji je otvoren do 8. prosinca 2022. do 14 sati.

Prijedloge mogu poslati ustanove u kulturi, umjetničke organizacije i udruge te druge pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u području kulture i umjetnosti, a za članove Kulturnog vijeća mogu se predložiti umjetnici, stručnjaci i kulturni djelatnici istaknuti u područjima umjetnosti i kulture.

Prijave se podnose pisanim putem uz obrazloženje profesionalne aktivnosti ili angažmana, opisnu biografiju s istaknutim najvažnijim postignućima u područjima umjetnosti, kulturnoj djelatnosti ili području stručnog bavljenja kulturom, a moraju biti potpisani i ovjereni od strane predlagatelja.

Kulturno vijeće ima pet članova, a osniva se radi predlaganja ciljeva kulturne politike Varaždinske županije i mjera za njezino provođenje, davanja stručnih podloga i mišljenja, praćenja i razmatranja stanja u pojedinim područjima umjetničkog i kulturnog stvaralaštva, davanja prijedloga za poticanje njihova razvitka i unaprjeđivanja te obavljanja drugih poslova sukladno zakonskim i podzakonskim propisima.

Komentari