priznanje festivalu

Predsjednica Grabar-Kitarović dodijelila Povelju RH Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi

Objavljeno: 05.02.2020. 19:08

Zadnja izmjena: 05.02.2020. 19:20

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je na svečanosti održanoj u njezinom Uredu na Pantovčaku 40-ak odličja i priznanja pojedincima, udrugama i ustanovama kao izraz zahvalnosti za djela i umijeća kojima su pridonijeli razvoju i ugledu Hrvatske.

Jedno od priznanja – Povelju Republike Hrvatske Predsjednica je dodijelila Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi za izniman doprinos očuvanju izrade lepoglavske čipke i uspješne međunarodne promocije hrvatske etnografske tradicije.

Povelju je Predsjednica uručila gradonačelniku Marijanu Škvariću - Ova Povelja iznimno je priznanje brojnim lepoglavskim čipkarica koje su ustrajno i s ljubavlju stoljećima redile lepoglavsku čipku koja je postala dio našeg nasljeđa. Zahvala je to i svima koji su utkali dio sebe u organizaciju naše najveće manifestacije – Međunarodnog festivala čipke na kojem s ponosom predstavljamo našu lepoglavsku čipku kao i čipkarsko umijeće naših čipkarica upisano na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Komentari