na kraju posjeta - prva gimnazija

Predsjednica posjetila Prvu gimnaziju Varaždin i upoznavala se s njihovim novim STEM predmetima

Objavljeno: 14.12.2016. 18:30

Zadnja izmjena: 14.12.2016. 18:58

Foto: Željko Porobija

Na kraju svog dvodnevnog posjeta predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je i Prvu gimnaziju Varaždin kako bi iz prve ruke saznala koje je predmete ova škola razvila u oblasti znanosti, tehnologije, prirodoslovlja i matematike - ili, kako glasi engleska kratica, STEM područja.

Hol Gimnazije je bio prepun barem pola sata prije dolaska predsjednice, koju su gimnazijalci dočekali srdačnim osmjehom i pljeskom. Predsjednici je u pozdravnom govoru nakon nastupa škoslkog zbora ravnateljica Gimnazije Janja Banić predstavila i rezultate gimnazije kao jedne od 15 najboljih srednjih škola u našoj zemlji. Potom se skupu obratila i predsjednica.

- Cilj je obrazovanja odgojiti mlade ljude koji znaju razmišljati svojom glavom, koji znaju rješavati probleme i koji će stvarati zanimanja budućnosti. - istaknula je u svom govoru predsjednica, dodajući kako naša zemlja mora brzo trčati da bi dosegla druge države, a podloga svega toga jest obrazovanje od najranije dobi.

Predsjednica je potom obišla prostore gimnazije, da bi joj u prepunoj dvorani na katu bili prezentirani kurikulumi za sedam predmeta iz STEM područja koje su razvili profesori ove gimnazije. Detalje s ovog skupa možete vidjeti i u našoj fotogaleriji.

 

Komentari