posjet predsjednice našem kraju

Predsjednica Republike premješta ured u Varaždin na dva dana - ovdje donosimo raspored njezinih aktivnosti

Objavljeno: 12.12.2016. 19:25

Zadnja izmjena: 12.12.2016. 19:27

Foto: Arhiva

Zasigurno glavni medijski i politički događaj ovog tjedna u našem kraju jest dvodnevni boravak ureda hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Varaždinu. Ovdje donosimo okvirni raspored njezinih aktivnosti.

Kao prvo, predsjednica će sutrašnji dan provesti u Varaždinu, dok će u srijedu posjećivati ostala mjesta po županiji. Cjelokupni sutrašnji program započinje u 9.30 kad će se podići zastava predsjednice Republike i otvoriti njezin privremeni ured u zgradi Županije. Predviđeno je i njezino prigodno obraćanje javnosti. Potom slijede odvojeni sastanci sa županijskim pa s gradskim vodstvom. Predsjednici će u goste doći i izaslanstvo Varaždinskih baroknih večeri, potom rektor Sveučilišta Sjever, udruge hrvatskih branitelja, biskup Josip Mrzljak te građani koji su već dogovorili taj posjet. Jedino mjesto koje će predsjednica posjetiti bit će varaždinski FOI, gdje bi se trebala i obratiti prisutnima.

Turneja po županiji

Za razliku od utorka, u srijedu će predsjednica uglavnom biti na terenu, posjećujući gradove i neke tvrtke. Počet će posjetom GumiImpexu u Trnovcu, a onda se nastaviti odlaskom u Lepoglavu, Ivanec, Ludbreg, Varaždinske Toplice pa se opet vratiti u Varaždin. U Ludbregu bi se trebala susresti sa svim gradonačelnicima i načelnicima općina. Po povratku u Varaždin predsjednica će posjetiti Prvu gimnaziju Varaždin i tamo se upoznati sa STEM programima koje škola provodi. U četvrtak i petak predsjednica svoj ured seli u Međimursku županiju.

>> Gradonačelnik Ludbrega: 'S predsjednicom mislim razgovarati o pravoj poreznoj reformi i pravom preustroju'

Komentari