HNS

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj održao radni sastanak s vodstvom HNS-a Varaždinske županije

Objavljeno: 14.01.2021. 18:09

Zadnja izmjena: 14.01.2021. 18:14

Novoizabrani predsjednik Hrvatske narodne stranke i državni tajnik u Ministarstvu financija Stjepan Čuraj posjetio je Varaždin gdje je održao radni sastanak s vodstvom HNS-a Varaždinske županije. Sastanku su prisustvovali zamjenik predsjednika HNS-a i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj te v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Jedna od glavnih tema razgovora bio je Zakon o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave za koji se HNS intenzivno zalagao, a koji je rezultirao ravnomjernom raspodjelom sredstava JLS-ovima. Upravo zahvaljujući decentraliziranim sredstvima općine, gradovi i županije dobile su mogućnost prijavljivati se na brojne natječaje te provoditi različite razvojne projekte, što je u konačnici doprinijelo boljim uvjetima za život i rad za stanovnike tih jedinica lokalne samouprave.

- Zahvaljujući ovom Zakonu koji je donio osjetno veće proračune jedinicama lokalne samouprave, devet je gradonačelnika i načelnika u Varaždinskoj županiji realiziralo brojne projekte i investicije, ulagalo u vrtiće, ceste i drugu infrastrukturu. Upravo se za to zalagao HNS, za pravedniju raspodjelu sredstava, što je rezultiralo boljim standardom te povećanjem kvalitete života, ali i zadržavanjem ljudi na području naših općina i gradova, naglasio je v.d. predsjednika ŽO HNS-a Varaždinske županije Marijan Škvarić.

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj pohvalio je rad Županijske organizacije HNS-a i dao punu podršku u realizaciji daljnjih planova i aktivnosti na području Varaždinske županije.

- HNS je oduvijek bio predvodnik u definiranju naprednih politika s jasnom vizijom napretka i razvoja i upravo HNS u Varaždinskoj županiji to potvrđuje. Nastojat ćemo svoje vrijednosti ugrađivati u svakodnevni život, kao što smo svoja rješenja ugradili u porezne i mirovinske zakone. Politika rada i rezultata ono je što ćemo i dalje praktično živjeti i zagovarati. To očekujem i od HNS-a u Varaždinskoj županiji, naglasio je predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj.

Također, v.d. predsjednika Županijske organizacije Marijan Škvarić, tom prilikom predstavio je rezultate rada najjače organizacije HNS-a u proteklom razdoblju, kao i brojne planove za budući period te aktivnosti koje će provoditi ne bi li nastaviti osiguravati što bolji standard života za svoje sugrađane.

Komentari