KOŠARKAŠKI KLUB VINDIJA

Predsjednik KK Vindija Nino Gregorina predstavio najjači staff do sada

Objavljeno: 20.09.2020. 08:34

Zadnja izmjena: 20.09.2020. 08:45

KK Vindija u novu sezonu ulazi pojačan u stručnom dijelu kluba. Trenutno u klubu radi sedam trenera i orijentirani su na mlađe uzrasne kategorije u kojima već imaju dvije vrlo perspektivne generacije.

Predsjednik KK Vindija Nino Gregorina predstavio je trenerski staff, tako Velimir Mudri vodi juniore i seniore, Igor Jakšić i Hrvoje Pizek mlađe dobne skupine, Matija Ciglar uzrast od 9 do 11 godina, Dražen Cesar projekt baby košarke, a kondicijski trener je Nikola Roth. Andro Skupnjak, pomoćni je trener Velimiru Mudrom, a trenutno se nalazi na školovanju za košarkaškog trenera.

- Organiziranjem Košarkaške akademije napravili smo prošle godine iskorak u radu s mladima, rekao je Gregorina. – Mudri vodi cijeli projekt Akademije, a osim grupnog rada uveli smo i individualne treninge. Prošle sezone odlično se pokazala Jedinstvena kadetska liga ali je sve nažalost stalo, rekao je Gregorina.

Tijekom ljetnih mjeseci u klubu nisu prestali s radom, a s mladim košarkašima trenirali su na tri otvorena terena u Varaždinu. Sada ulaze u dvoranu VI. i III. OŠ, a zbog dvosmjenske nastave i epidemioloških preporuka morat će se uklopiti u nove skraćene termine.

- Treninge imamo u maloj i velikoj dvorani VI. OŠ, zatim još dva treninga u III. OŠ, te u Graberju treniraju juniori i seniori. Skraćeni su za sada treninzi sa jedan i pol sat na jedan sat, tako da nam je ostao isti broj, objasnio je Gregorina.

Cilj za juniore – osvajanje Prvenstva regije

Seniorsku ekipu KK Vindija čine perspektivni mladi domaći igrači,  juniori i dio prošlogodišnje kadetske ekipe uz Kapustića i Kovačića. Takav sastav trebao bi doprinijeti željenom napretku mladih igrača. Plenum klubova 2. Muške lige Sjever održat će se u narednom tjednu, a početak lige predviđa se za vikend 10. i 11. listopada, a ukoliko se epidemiološka situacija zakomplicira sezonu bi mogli odraditi turnirski.

- Ovaj tjedan ulazimo u dvorane i krećemo u ostvarenje ciljeva sezone. Zacrtali smo si da juniori osvoje Prvenstvo regije, zato već naredni tjedan igraju pripremne utakmice s juniorima Cedevite i Cibone. Ako ostanu na okupu, od njih očekujemo za tri godine osvajanje prvom mjesta u 2. ML Sjever i plasman u Prvu ligu. Osim njih i generacija U-13 je vrlo dobra ekipa s puno potencijala zato smo im i dodijelili dva trenera. Od onih najmlađih očekujemo da treniraju i vrijedno rade, a da treneri prikupe što više djece, najavio je Gregorina.

Preskupe dvorane

Osim smanjenja trajanja treninga, drugi problem im se javio zbog povišenja cijena najma školskih dvorana. Pa, sada umjesto dosadašnjih 60 kuna, sat dvorane stoji 140 kuna.

- Grad i ravnatelji osnovnih škola na svom sastanku su se dogovorili o povećanju cijena najma dvorana. Nama je to totalno neprihvatljivo jer imamo najviše zakupljenih termina po školskim dvoranama. Idući tjedan idemo na sastanak na kojem ćemo pokušati objasniti naše razloge. Ukratko, mi na najam dvorana godišnje trošimo 60.000 kuna, a ovim povećanjem taj iznos bio bi veći od 100.000 kuna, a koji mi nemamo. Morali bi povisiti članarinu za djecu, ali to ne želimo. Pokušat ćemo sve napraviti da cijena ostane u dosadašnjem okviru, dodao je Gregorina.

 

Komentari