najava

Predsjednik Milanović dolazi u Varaždin, evo kada i kojim povodom

Objavljeno: 30.03.2023. 12:33

Zadnja izmjena: 30.03.2023. 12:33

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj danas je najavio 15. Obrtnički ulični sajam koji će se u Varaždinu održati ove subote od 8 do 13 sati na Trgu kralja Tomislava, u Pavlinskoj ulici i na dijelu Franjevačkog trga.

Tom je prilikom najavio i kako će poseban gost 15. Obrtničkog uličnog sajma biti predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović te je pozvao sve Varaždinke i Varaždince da posjete sajam i daju podršku obrtnicima koji će predstavljati svoje radove.

- Obrtnici su izgradili ovaj grad tijekom 17., 18. i 19. stoljeća, bili su kotač zamašnjak grada Varaždina. Na sajmu u subotu bit će više od 40 štandova izlagača i zaslužuju da ih podržimo. Želimo što više propagirati obrtništvo i našim školarcima te ih zainteresirati da se bave s obrtništvom jer se danas sve više traži ručno izrađenih proizvoda, stoga sam uvjeren da oni danas mogu od svog rada dobro živjeti. Grad Varaždin podržava sve naše obrtnike, a u pripremi je i natječaj koji će biti raspisan donošenjem proračuna, za potpore u gospodarstvu i obrtništvu - rekao je Bosilj.

Predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin Vladimir Bais dodao je kako se kroz aktivnosti Udruženja zalažu za promicanje obrtništva i zastupaju interese obrtnika u Varaždinu i općinama u Varaždinskoj županiji. Između ostalog, na štandovima će obrtnici prezentirati i prodavati rad svojih ruku, suvenire, ručno rađeni nakit, proizvode od ručno tkanog platna, licitarske proizvode, igračke izrađene od pamučnog konca, mirisne svijeće, domaće čajeve i sokove, kaktuse/sukulente, ekološku kozmetiku, proizvode od drva/bačva, ručno pletene torbe, proizvode od heljde i pira, proizvode od buče, kovane proizvode i mnoštvo drugih vrijednih proizvoda naših izlagača. Članovi Oldtimer kluba Varaždin izložit će svoje ljubimce.

Komentari