Tihomir Kundid

Predsjednik Milanović imenovao Ivančanina načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga

Predsjednik Milanović donio je 29. veljače i Odluku o izvanrednom promicanju djelatnog general-bojnika Tihomira Kundida u čin general-pukovnika oklopništva...
Objavljeno: 01.03.2024. 18:14

Zadnja izmjena: 01.03.2024. 18:15

Foto: Ured predsjednika RH

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović imenovao je general-pukovnika Tihomira Kundida, inače iz Ivanca, na dužnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske s današnjim danom.

Prije imenovanja na dužnost načelnika GS OSRH, na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Ivana Anušića, predsjednik Milanović donio je 29. veljače i Odluku o izvanrednom promicanju djelatnog general-bojnika Tihomira Kundida u čin general-pukovnika oklopništva. 

Nakon imenovanja, predsjednik je održao radni sastanak s Kundidom u Uredu Predsjednika Republike. Na sastanku su bili i dosadašnji načelnik GS OSRH admiral Robert Hranj, najviši časnici GS OSRH,  predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske Orsat Miljenić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu Ivica Olujić i pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika brigadni general Ivica Kranjčević.

Inače, Tihomir Kundid rodom je iz Ivanca rođen 1969. godine. Završio je Fakultet strojarstva, Ratnu školu "Ban Josip Jelačić" i Canadian Forces Language School u Kanadi. Istaknuti je hrvatski branitelj koji je tijekom Domovinskog rata bio pripadnik 2. Gardijske brigade Grom, gdje je obnašao broje odgovorne zapovjedne dužnosti, među kojima i onu zapovjednika Oklopne bojne. Između ostalog zapovijedao je Mehaniziranom brigadom, bio je zamjenik zapovjednika Kopnene vojske, a od listopada 2023. zapovijeda Kopnenom vojskom.

Komentari