Rimac Formula Student

Predsjednik Milanović održao prijem za organizatore natjecanja bolida u Novom Marofu

Objavljeno: 08.09.2021. 14:55

Zadnja izmjena: 08.09.2021. 14:55

Predsjednik Zoran Milanović primio je predstavnike studentske udruge Formula Student Alpe Adria koji su mu predstavili Udrugu i projekt Rimac Formula Student Alpe Adria.

Međunarodno studentsko natjecanje Rimac Formula Student Alpe Adria održano je krajem kolovoza na karting stazi u Novom Marofu. Predstavnici Udruge i organizatori natjecanja Rimac Formula Student Alpe Adria, predsjednik Tibor Kezelj, potpredsjednik Matija Momčilović, voditeljica marketinga Udruge Tomislava Obrč i glasnogovornica Udruge Andreja Djak informirali su predsjednika Milanovića o ciljevima projekta za kojeg su kazali da je dio međunarodnog obrazovnog projekta Formula Student.

Cilj projekta je edukacija studenata, razvoj novih tehnologija, širenje STEM područja te umrežavanje, a studentima diljem Europe pruža se prilika da pokažu i promoviraju svoje znanje na djelu, uče od stručnjaka iz automobilske industrije i stupe u kontakt s potencijalnim budućim poslodavcima, rečeno je na sastanku.

Govoreći o međunarodnom studentskom natjecanju Rimac Formula Student, predstavnici Udruge naveli su kako za natjecanje studentski timovi dizajniraju, konstruiraju, testiraju te se utrkuju prototipovima trkaćih bolida te da je na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo 37 timova iz 15 europskih zemalja. Tijekom četiri dana natjecanja na karting stazi u Novom Marofu timovi su morali pokazati inovativnost i efikasnost te svoj proizvod prezentirati na što bolji način, a sve u svrhu što boljeg plasmana te samopromocije na tržištu rada, pojasnili su predstavnici Udruge.

Uz predsjednika Milanović na sastanku je bila savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Komentari