Iza nogometaša Poleta iz Tuhovca još je jedna uspješna sezona, a u prvenstvu I. ŽNL nakon 26 odigranih kola, Tuhovčani su zauzeli 4. mjesto, te su se s 46 osvojenih bodova smjestili odmah iza Ivančice te Vinice i Zelengaja.

- Moramo biti zadovljni konačnim plasmanom s obzirom da smo tijekom cijele sezone imali velikih pehova s ozljedama igrača. U takvoj situaciji teško je uhvatiti dobar ritam koji kontinuirano donosi kvaltietan rezultat, a cilj uoči sezone ionako je bio plasman među pet najboljih momčadi - rekao je predsjednik NK Poleta iz Tuhovca Marko Sopić.

Ovakav rezultat Poleta ne treba čuditi, s obzirom da se u Tuhovcu posljednjih godina kontinuirano radi na podizanju kvalitete u svim segmentima funkcioniranja kluba. - U četiri sezone stigli smo od najnižeg ranga županijskog natjecanja do stabilnog kluba s realnim ambicijama u prvenstvu 1. ŽNL. - kazao je Sopić i dodao kako su ove zeone imali i najboljeg strijelca lige - Denis Bartolec koji je čak 31 put pogađao suparničke mreže.

Na tom četverogodišnjem putu vodio ih je trener Vjekoslav Vitez, kojem je nedjeljna utakmica protiv varaždinske Slobode ŠN bila ujedno posljednja na trenerskoj klupi tuhovečke momčadi. Nakon četiri godine Polet kreće u potragu za novim šefom struke.

A ambicija u Poletu zasigurno ne nedostaje. Ambicija u Poletu zasigurno ne nedostaje, jer kako kaže Sopić "ne posustajemo, uz određena igračka pojačanja sljedeće sezone možemo napasti i prvo mjesto". Prema njegovim riječima bitno je da zadrže sklad i povezanost kao i do sada, te uz pomoć navijača, sponzora i članove Uprave je sve moguće. Za kraj je dodao kako se i ove godine tijekom srpnja na nogometnom igralištu Poleta održava malonogometni turnir i otvorene seoske igre.

Komentari

11.06.2019. 10:08h Zadnja izmjena: 12.06.2019. 14:57

Foto: Arhiva