veliki stručnjak u novoj ulozi

Predstavljamo vam novog ravnatelja OB Varaždin dr Nenada Kudelića

Objavljeno: 28.01.2017. 15:54

Zadnja izmjena: 28.01.2017. 15:58

Foto: Arhiva

Na jučerašnjoj sjednici Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin smijenjena je ravnateljica Sanja Zember a na mjesto v.d. ravnatelja postavljen je ugledni neurokirurg dr Nenad Kudelić.

>> UŽIVO: Nenad Kudelić v.d. ravnatelj varaždinske bolnice! Zember smijenjena

I dok je za smjenu ravnateljice Zember glasalo 3 od 5 članova vijeća, za postavljanje Kudelića glasali su svi članovi - što dovoljno govori o njegovom ugledu kojega ima u bolnici. Brojni njegovi pacijenti - od kojih su se neki javili i svojim komentarima na našoj Facebook stranici - za njega su imali samo pohvale. Na internetskom portalu gdje pacijenti ocjenjuju liječnike doktor Kudelić ima srednju ocjenu 4,2 - što ga svrstava u viši rang liječnika.

Njegovo jučerašnje postavljanje na ovu osjetljivu i nadasve nestabilnu poziciju spominjalo se među dobro obaviještenim izvorima još prije desetak dana, ali je on i tada i jučer odbio decidirano govoriti o tome.

>> POČINJU NAGAĐANJA OKO NOVOG RAVNATELJA BOLNICE Doktor Kudelić otklonio sve spekulacije

Lokalpatriot iz liječničke obitelji

Doktor Kudelić dolazi iz liječničke obitelji, za medicinu su se opredijelile i njegove dvije mlađe sestre. Neurokirurgiju je specijalizirao na inicijativu svog mentora prof. dr. sc. Marijana Klarice. Godinama je radio iznimno osjetljiv i zahtjevan posao, vrlo često i sa žrtvama najtežih prometnih nesreća. U varaždinskoj bolnici je već obavljao dužnost zamjenika sanacijskog upravitelja, a bio je i glasnogovornik bolnice, koji je često surađivao s medijima, uključujući i naš portal.

Za sebe je rekao da je lokalpatriot te da iz tih razloga nije prihvatio ponude da ode u inozemstvo na kudikamo bolje plaćene poslove. Osim rada u bolnici, predaje anatomiju na Sveučilištu Sjever te anatomiju stopala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Iznimno je cijenjen u krugovima liječnika i imao je dobru stručnu suradnju s doktoricom Zember. Jučer je izjavio da mu je žao zbog okolnosti njegovog postavljanja, a ujedno izrazio nadu u nastavak njihove suradnje. Nama ostaje za vidjeti kako će se sada snaći u jednoj puno drugačijoj ulozi od dosadašnje i u uvjetima vrlo krhkog dogovora među političkim strankama u županiji te dosta složenih odnosa u samoj bolnici.

Komentari