Predstavljanje Lepoglavske čipke na festivalu u Rusiji

Objavljeno: 18.06.2011. 09:24

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Neprofitna udruga za međunarodnu kulturnu suradnju Intermezzo predstavlja čipku iz Hrvatske na Međunarodnom festivalu čipke u Vologdi u Rusiji, koji će se održati od 23.06. do 25.06.2011. .

U izložbenom dijelu Festivala Hrvatsku čipku će predstavljati Paška i Lepoglavska čipka, svaka sa po pet reprezentativnih uzoraka.

Osim u izložbenom dijelu Festivala naši predstavnici sudjelovat će u okruglim stolovima, natječajnom dijelu i umjetničkim projekcijama. Tijekom boravka na Festivalu obaviti će se i potrebne radnje za uvrštenje primjeraka iz Hrvatske u stalni fondus Državnog muzeja čipke u Vologdi.

Udruga Intermezzo osnovana je s ciljem razvoja međunarodne suranje na području kulture, a njezin kvalitetan rad potvrđuje se ostvarenjem ovako značajnog i zahtjevnog projekta te ostvarivanjem partnerstva s Muzejom čipke u osmišljavanju i realizciji zajedničkih projekata.

Realizacijom projkta želi se doprinijeti očuvanju hrvatske kulturne baštine, njezinoj promociji u svijetu, uspostavi kontakata radi buduće suradnje.

Komentari