27. po redu

Predstavljen program ovogodišnjeg Festivala lepoglavske čipke, evo što vas sve očekuje

Objavljeno: 06.09.2023. 13:34

Zadnja izmjena: 06.09.2023. 13:56

Foto: Boris Matijašec

Danas je predstavljen program nadolazećeg ovogodišnjeg 27. Međunarodnog festivala lepoglavske čipke, a koji će se održati od 15. do 17. rujna 2023. godine.

Program Festivala najavili su gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, direktorica Turističke zajednice grada Lepoglave Ljubica Dubovečak te predsjednica Udruge Ekomuzej Lepoglava Karmen Šoštarić. Kako je tom prilikom bilo rečeno, posjetitelje na ovogodišnjem izdanju Festivala očekuju, uz prigodnu svečanost otvaranja i tradicionalno podizanje festivalske zastave pred pavlinskim samostanom, posebno atraktivne izložbe čipki, nakita inspiriranog čipkom, odjevnih i uporabnih predmeta čije je dizajnere nadahnula tradicijska baština.

- Za vrijeme trajanja festivala Lepoglava će biti centar čipkarstva i rokotvorina ne samo u županiji, regiji i Hrvatskoj, već i u cijelom svijetu. Tome u prilog govori kako ćemo imati i gostovanja zemalja ne samo iz Europe nego iz cijelog svijeta. Predstavit ćemo ljepote izrade čipaka iz zemalja Europske unije i Hrvatske, a ovogodišnja zemlja partner je Slovenija, već drugi puta po redu - rekao je, između ostalog, Škvarić.

Izložbe će za posjetitelje biti otvorene u petak od 10 do 21 sat, u subotu od 10 do 20 sati te u nedjelju od 10 do 17 sati. Sama prezentacija izrade čipke na izložbenim prostorima održat će se u subotu i nedjelju od 13 do 15 sati. Uz bogatu gastronomsku ponudu, planirana je i revija Srednje strukovne škole Varaždin, koncerti, predavanja, radionice te kulturno-umjetnički pogrami.

Cijelokupni program ovogodišnjeg 27. po redu Međunarodnog festivala lepoglavske čipke možete pročitati ovdje.

Komentari