U Srednjoj školi Prelog predstavljen je projekt rekonstrukcije i dogradnje škole. Projekt su predstavili predstavnici tvrtke AG Planum d.o.o., zadužene za izradu projekta.

U sklopu ovog projekta postojeća školska zgrada energetski obnavlja ovojnicu (dodaje se toplinska izolacija fasade i krovišta te će se mijenjati vanjska stolarija), unutar postojeće škole planiraju se manja pregrađivanja i prenamjena pojedinih prostora, planiraju se novi vanjski sportski tereni za rukomet, košarku, odbojku, atletska staza sa zaletištem za skok u dalj i bacalište kugle.

Što se tiče dogradnje, dograđuje se novo školsko dvoetažno krilo s novim prostorima učionica, praktikuma, knjižnice, restorana i zbornice te jednodijelna školska sportska dvorana. Procijenjena vrijednost gradnje ovog projekta, za kojeg je ishođena i građevinska dozvola, je približno 60 milijuna kuna, a izgradnjom ovakvog kompleksa, u budućnosti će nastavnici i učenici Srednje škole Prelog imati na korištenje čitav kompleks praktikuma specijaliziranih za ugostiteljstvo, turizam, prehranu i ekonomiju uz kabinete za općeobrazovne predmete.

Predstavljanju projekta uz domaćina, ravnatelja Srednje škole Prelog Tomislava Gregura, nazočili su i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek te Blaženka Novak, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije. 

Ključne riječi: grad prelog,

Komentari

09.07.2020. 19:04h Zadnja izmjena: 09.07.2020. 19:09