PROSTORNO UREĐENJE

Predstavljen projekt uređenja središnjeg Trga sv. Margarete u Margečanu

Objavljeno: 15.06.2020. 18:59

Zadnja izmjena: 15.06.2020. 19:07

U nazočnosti brojnih mještana i članova DVD-a, u mjesnom vatrogasnom domu predstavljen je projekt uređenja središnjeg Trga sv. Margarete u Margečanu.

Projekt je to koji već dugo sanjaju članovi Vijeća MO-a na čelu s predsjednikom Zvonkom Brežnjakom te mjesna Udruga građana Margareta.

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić podsjetio je na višegodišnje planove i dogovore s Vijećem MO-a o načinu uređenja trga, te je naglasio da su sada sve pripreme za radove u finalnoj fazi. Čeka se izdavanje građevinske dozvole, a radovi će krenuti odmah nakon provedenog postupka javne nabave. Dio radova obavit će se ove godine, a projekt uređenja u cijelosti će biti dovršen iduće godine, s obzirom na manjak sredstava u proračunu zbog koronakrize.

Projekt uređenja trga predstavio je arhitekt iz Studija Nexar Marko Friščić. Radovima će, istaknuo je, biti obuhvaćene tri zone. Zona trga bit će uređena za manifestacije, južni dio, te za igru, sport i rekreaciju, sjeverni dio. Na poseban način uredit će se i druga zona, koja obuhvaća ulaz u školsku zgradu i predtrg, dok treća zona obuhvaća uređenje sportskog igrališta za mali nogomet, košarku i rukomet. 

- Elementi tradicije koji su specifični za margečanski kraj protezat će se cijelim trgom. Jedan od takvih elemenata je i tradicija pletenja šibom. U suradnji s lokalnom zajednicom na centralnoj točki trga uredit će se ambijentalni paviljon koji će biti opleten šibom, istaknuo je, među ostalim Friščić te mještanima prikazao nekoliko virtualnih projekcija izgleda budućeg trga.

 

Komentari