GRAD LEPOGLAVA

Predstavljena "Lepoglavska baština u filateliji" na čak 170 stranica

Objavljeno: 27.04.2021. 18:24

Zadnja izmjena: 27.04.2021. 18:28

Velik je broj događanja koja su obilježila društveni život Grada Lepoglave u protekle dvije godine. Zahvaljujući tome što su ta događanja popraćena i filatelističkim aktivnostima ostao je neizbrisiv trag koji će na njih podsjećati i u budućnosti. Za to se pobrinuo predsjednik Varaždinskog kluba kolekcionara Milan Pavleković koji je u jednoj mapi, pod nazivom "Lepoglavska baština u filateliji" prikupio sve filatelističke materijale koji su pratili događanja održana u Gradu Lepoglavi u 2019. i 2020. godini.

Mapa sadrži čak 170 stranica što dovoljno govori, istaknuo je autor, o tome koliko je vrijednih događanja organizirano u Gradu Lepoglavi u samo protekle dvije godine. - Ova je mapa nepresušni izvor informacija i podsjetnik na brojna, već sada, povijesna događanja u Gradu Lepoglavi u periodu od 2019. do 2020. godine. Veliki dio materijala predstavljenog u mapi izrađen je u malim količinama što predstavlja njenu dodatnu vrijednost, istaknuo je autor mape Milan Pavleković dodajući da je predstavljanje mape i simbolično organizirano uoči manifestacije Noć knjige te 250. obljetnice smrti Nikole Bendera čija je obljetnica rođenja, obilježena 2016. godine u Lepoglavi, bila prvi korak u realizaciji ideje koja je s izdavanjem ove mape doživjela i svoju realizaciju.

- Varaždinski klub kolekcionara redovito nas prati na svim našim događanjima dajući im dodatnu vrijednost. Drago nam je vidjeti količinu kvalitetnog materijala, objavljenog u ovoj mapi, koji podsjeća na brojne aktivnosti koje smo proveli u samo u dvije godine – rekao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić zahvalivši autoru što je brojne materijale koje prikuplja i čuva objavio u mapi i učinio dostupne svima koji će se, listajući mapu, moći upoznati s brojnim kulturnim i društvenim događanjima u Gradu Lepoglavi. 

Komentari