EKIPNO PE U ATLETICI – 2. LIGA

Predstavljena web stranica Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. liga

Objavljeno: 25.05.2019. 16:47

Zadnja izmjena: 25.05.2019. 17:32

Povodom održavanja Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. liga u Varaždinu 10. i 11. kolovoza predstvaljena je službena web stranica prvenstva.

Web stranica nalazi se na adresi https://etch-varazdin2019.hr/ uz pripadajuću facebook stranicu. Tamo će se u narednih 76 dana, do početka natjecanja moći naći sve relevantne informacije u vezi natjecanja, a između ostalog već je stavljen i sam raspored natjecanja po danima i satima.

Tom prigodom je i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić naglasio kako će hrvatska reprezentacija u Varaždinu nastupiti u kompletnom sastavu i kako će u sastavu reprezentacije biti i atletičari iz Varaždina.

- Odabran je izvođač za atletsku stazu i za nekoliko dana, dok prođe zakonski rok bit će potpisan ugovor, izjavio je Veštić. - Svi ostali radovi odvijaju se u predviđenom roku. Prije Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. liga u Varaždinu će se održati Prvenstvo Hrvatske u atletici kao generalna proba. Moran pohvaliti sve involvirane u ovaj projekt od AK Sloboda, ZSUGV i iz Grada Varaždina a za građane ćemo pripremiti i određene atletske aktivnosti u gradu kako bi ih senzibilizirali za atletiku, dodao je Veštić koji obnaša i dužnost predsjednik Organizacijskog odbora ETCH2nd Varaždin 2019.

Poruka Turističkoj zajednici

Naglasio je da je ovaj projekt pokrenuo uređenje atletske infrastrukture u Varaždinu ali i Čakovcu, te da HAS sufinancira opremanje oba stadiona. U nekoliko dana u Varaždinu, Ludbregu i Čakovcu boravit će oko tisuću sudionika prvenstva koji će tu ostvariti oko četiri tisuće noćenja. - To je i poruka Turističkoj zajednici grada Varaždina da se uključi u ovaj projekt makar u iznosu turnističke naknade koju će dobiti, a opet će sve biti utrošeno u gradu, dodao je Veštić.

Podsjetio je kako će ovo prvenstvo prenositi HTV i da postoji velika mogućnost promocije. 

 Ivan Domislović, predsjednik AK Sloboda, podpredsjednik HAS-a i glavni koordinator organizacijskog odbora rekao je kako je put do dobivanja ovog domaćinstva bio vrlo trnovit, te da je bilo potrebno puno lobiranja uz tradiciju da se dobije domaćinstvo.

Patrik Koščak, tajnik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina pobrojao je što je sve učinjeno i što će se još urediti na SC Sloboda i istaknuo rekonstrukciju atletske staze, izmjenu svih stolica na stadionu, te nabavku atletske opreme koja će ostati u Varaždinu i nakon prvenstva.

Komentari