Književnica i pjesnikinja Ružica Kišur Črlenec svoju je najprodavaniju zbirku priča predstavila publici Novog Marofa uz dvostruku slavljeničku atmosferu - svoj i rođendan Grada Marofa. Desetodnevni je program obilježavanja Dana grada tako ljubiteljima pisane riječi u parku Centra Rabuzin u Novom Marofu prošloga vikenda čitanom riječju, glazbenim potpurijem i veseljem izrečenim stihovima, predstavio ovo zanimljivo štivo u ambicioznom i nesvakidašnjem kulturnom događaju.

Književnicu Kišur Črlenec uvodno je publici predstavio etnolog i pedagog Tibor Martan, a u kulturnom programu sudjelovali su Dubravka Baneković čitajući ulomke priča, članovi Dramske družine Ozana, rock glazbenik Milko Kiš, mlada marofska glazbenica Lana Tukač i učenici osnovne i srednje škole Novi Marof.

- Priče koje stvaraju nelagodu u grlu ili mame suze na oko - kako je slikovito ovu uspješnicu Ružice Kišur opisao Tibor Martan, nastale su temeljem sjećanja i razgovora sa starijim žiteljima Huma, a vezane su uz ljubavne i životne događaje i lokalne tradicije. Naravno, mnoge od njih zvuče kao legende i mitovi pa otuda i naslov ove osebujne zbirke. Kulturni i književni događaj uz Dan grada podržali su gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić,a kniževnica Kišur Črlenec tom je prilikom zahvalila svima te najavila novu zbirku priča o legendama i mitovima vezanim uz grad Novi Marof.

Komentari

14.06.2018. 18:04h Zadnja izmjena: 15.06.2018. 11:49