ERASMUS +

Predstavnice Dječjeg vrtića „Dječji svijet“ u sklopu Erasmus projekta posjetile Poljsku

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.10.2018. 11:05

Zadnja izmjena: 24.10.2018. 11:05

Dječji vrtić „Dječji svijet“ iz Varaždina redovito sudjeluje u programima financiranim od Europske unije. Od 2017. vrtić sudjeluje u programu Erasmus+ (Creating. experimenting and cooperating – Improving practices in early childhood education), zajedno sa 6 vrtića iz 5 zemalja – Bugarska, Grčka, Litva, Poljska i Portugal.

Generalni cilj projekta je unapređivanje kurikuluma predškolskih ustanova s posebnim naglaskom na razvijanje Europske dimenzije. Sredinom listopada, predstavnice Dječjeg vrtića „Dječji svijet“ prisustvovale su na drugom transnacionalnom projektnom sastanku u Poljskoj, u gradu Kraczkowa.

Svrha sastanka je bila razmotriti proteklu godinu projekta, uočiti sličnosti i razlike u do sada viđenom, naučenom i učinjenom, te napraviti plan rada za iduću godinu. U idućoj godini cilj je podići kvalitetu projekta, ali i kod svakog partnera posebno u svom svakodnevnom radu s djecom predškolske dobi. Sastanak je tekao u suradničkom ozračju, dok su se domaćini potrudili da slobodno vrijeme ispune sadržajima vezanima uz poljski način života. Idući susret planiran je u veljači 2019. godine kada će predstavnici svih partnera prisustvovati 5-dnevnom treningu u Grčkoj.

Komentari