Varaždinska županija

Predstavnici naše županije sudjelovali na Međunarodnom sajmu CroAgro u Zagrebu

Objavljeno: 05.12.2023. 11:21

Zadnja izmjena: 05.12.2023. 11:25

Među više od 400 izlagača iz 32 zemlje koliko ih se ove godine od 30. studenog do 3. prosinca predstavilo na Zagrebačkom velesajmu gdje su održani Međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije CroAgro te Sajmovi hrane i zdravog življenja bili su i predstavnici Varaždinske županije.

Našu županiju predstavilo je 13-tak OPG-ova, obrtnika, predstavnika domaćih radinosti, tvrtki, ali i pojedinaca. Riječ je o OPG-u Čarobna košnica, OPG-u Vrata Zagorja, Vinariji Šafran, OPG-u Branko Vidaček, Proizvodnji poljoprivrednih proizvoda Jurica Cafuk, DOMED obrtu za pčelarstvo, Franić Farm j.d.o.o., Braniteljskoj zadruzi Skulptura, OPG-u Mađar, OPG-u Oreški, MYGROS d.o.o., SOPG Kristian Ivoci te OPG-u Štefanec. Na danu otvorenja bio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Varaždinske županije Darko Majhen.

- Cilj sudjelovanja na ovakvim sajmovima je promocija cijele varaždinske regije kao poželjne i sigurne turističke destinacije, ali i njene bogate kulturne ponude, kao i prezentacija zdravih i prepoznatljivih prehrambenih i drugih domaćih proizvoda naših proizvođača – istaknuo je.

Osim što je sajam bio prodajnog karaktera, na njemu su održana i brojna zanimljiva i edukativna predavanja, seminari, kongresi, prezentacije i radionice, kao i degustacije zdravih delicija.

Komentari