MJERE POMOĆI

Predstavnici obrtnika Varaždinske županije pohvalili mjere kojima Grad Lepoglava pomaže gospodarstvenicima

Objavljeno: 15.05.2020. 19:17

Zadnja izmjena: 15.05.2020. 19:32

Na sastanku u Gradu Lepoglavi s predstavnicima Obrtničke komore Varaždinske županije, koji se održao na inicijativu gradonačelnika Grada Lepoglave Marijana Škvarića, razgovaralo se o aktualnoj gospodarskoj problematici te su predstavljene mjere za ublažavanje negativnih posljedica u gospodarstvu izazvanih epidemijom koronavirusa.

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Ivanec Darko Lončar i član Upravnog odbora Obrtničke komore Varaždinske županije Boris Botković izrazili su zadovoljstvo poduzetim aktivnostima i naglasili kako Grad Lepoglava predstavlja pozitivan primjer rješavanja kriznih situacija u gospodarstvu.  

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak zahvalio se u ime svih onih obrtnika kojima Grad Lepoglava pomaže da prebrode ova teška vremena, dok su predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Ivanec Darko Lončar i član Upravnog odbora Obrtničke komore Varaždinske županije Boris Botković naglasili kako je suradnja s Gradom Lepoglavom odlična i konstruktivna. Predstavnike obrtnika s područja Varaždinske županije posebno raduje činjenica da je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prepoznao probleme obrtnika i najavio daljnju suradnju i otvoreni dijalog s obrtnicima na području Lepoglave.

  

Jedna od istaknutijih mjera potpore poduzetnicima je davanje potpora u iznosu do 15.000,00 kuna za poticanje razvoja gospodarstva na području Grada Lepoglave u 2020. godini. Radi se o potporama kojima Grad Lepoglava sufinancira nabavku opreme i inventara te ulaganja u standarde kvalitete kao i nastupe na sajmovima, izložbama i izradu promotivnih materijala. Natječaj je trenutno otvoren  te za njega vlada veliki interes, naglasila je voditeljica Odsjeka za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Maja Poje, koja je također nazočila sastanku.  

Za vrijeme donesenih mjera Turističko kulturno informativni centar (TKIC) omogućio je gospodarstvenicima s gradskog područja besplatne savjetodavne usluge u svrhu izradu dokumentacije i poslovnih planova, pomoć kod prijave projekata financiranih iz fondova EU kao i kod prijava na natječaje resornih ministarstava. Tu je mjeru predstavio još jedan sudionik sastanka, direktor TKIC-a Damjan Županić. 

- Trenutačno na gradskom području traje investicijski ciklus vrijednosti oko 22 milijuna kuna te je riječ o realizaciji brojnih projekata na kojima su većinom angažirani domaći poduzetnici, naglasio je gradonačelnik Škvarić.

Grad Lepoglava pokrenuo je inicijativu za osnivanje Savjeta gospodarstvenika čija svrha bi se temeljila na davanju konstruktivnih prijedloga u vezi razvoja gospodarstva na području Grada Lepoglave. U budućnosti u prioritete za potpore bi se trebali uključiti i mladi obrtnici kojima treba pomoći prilikom pokretanja obrta i nastupa na tržištu, te obrtnici koji se bave tradicionalnim zanatima. 

Komentari