međimurska županija

Predstavništvo Europske komisije u Bugarskoj i vodeći bugarski mediji posjetili Međimurje

Objavljeno: 02.12.2021. 18:43

Zadnja izmjena: 02.12.2021. 18:43

Delegacija Predstavništva Europske komisije u Bugarskoj i pet vodećih bugarskih medijskih kuća posjetili su Međimurje.

Krajem listopada u zgradi Međimurske županije otvoren je novouređeni Europe Direct Informacijski centar Čakovec, jedan od deset centara u Hrvatskoj koji predstavljaju novu generaciju Europe Direct informacijskih centara diljem Europske unije čijom mrežom upravlja Europska komisija. Tim je povodom Međimurje posjetio voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Ognian Zlatev koji je svoje oduševljenje našom županijom i kvalitetno korištenje fondova Europske unije odlučio predstaviti bugarskoj javnosti.

Cilj posjeta bio je snimiti reportaže o uspješnim projektima financiranima iz EU fondova, posebice u manjim regijama poput Međimurja. Obišli su i Ministarstvo financija i tvrtku Rimac Automobili. Domaćini bugarskoj delegaciji su bili zamjenica ravnateljice Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA-e Ana Kralj i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije Darko Radanović, ujedno voditelj Europe Direct Informacijskog centra Čakovec, a dobrodošlicu u Međimurje gostima je izrazio zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je istaknuo da je Međimurska županija najuspješnija u Hrvatskoj po privlačenju sredstava iz Europske unije. 

Nakon obilaska Centra znanja gosti su posjetili i novootvoreni muzej nematerijalne baštine Riznica Međimurja u obnovljenoj fortifikaciji Starog grada Čakovec kojim ih je provela ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan.

Komentari