Arboretum Opeka je prekrasni perivoj koji okružuje istoimeni dvorac neposredno pored Vinice. Park je svoju fizionomiju dobio u 19. stoljeću kad su ga posjedovali Draškovići, da bi ga kasniji vlasnik grof Marko Bombelles samo dodatno uredio.

Mjesto iznimne kulturne važnosti ima prednost dobre cestovne povezanosti, a da ne govorimo o svim stablima i ukrasnom grmlju koje se tamo mogu naći. Nažalost, dvorac je odavno u ruiniranom stanju i veliko je pitanje hoće li se ikada vratiti u dane stare slave. Čak je pomalo i opasno ulaziti u njegovu unutrašnjost. Stoga ujedno propada i jedna odlična turistička prilika, jer je teško naći takav spoj arhitekture i parka na jednom mjestu.

No, ako nešto tješi one rijetke koji tamo svrate jest da nema gužve i buke - Arboretum je idealno mjesto za usamljenike ili ljubavne parove, jednom rječju, svakog tko želi šetati neometan bilo čime što bi mu moglo narušiti mir. Možete hodati stazama, a možete se i zavlačiti među egzotična stabla. I kao što možete vidjeti u našoj fotogaleriji - cijelo je mjesto i odlična inspiracija za sve one koji žele napraviti dobru fotku. Proljeće je, idealno je vrijeme za šetnju Arboretumom...

Ključne riječi: arboretum opeka, marko bombelles,

Komentari

02.04.2017. 20:17h Zadnja izmjena: 02.04.2017. 20:22

Foto: Viktor Hranić