Pregovori sa T7 Grupom: Grad pokušava prepoloviti cijene iz svih ugovora

Objavljeno: 05.03.2012. 14:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

U Gradskoj vijećnici održana je nova runda pregovora između predstavnika Grada Varaždin i T7 Grupe. Na repertoaru su bili svi ugovori između Grada i T7 Grupe, a iako se u jednom trenutku činilo da bi do dogovora moglo doći, pregovori su ipak prekinuti i bit će nastavljeni sutra.

Gradonačelnik Goran Habuš izvjestio je nakon pregovora da je Grad u petak, na temelju dogovora gradskih vijećnika na Međustranačkom vijeću, proslijedio T7 Grupi dopis sa prijedlogom za rješavanje odnosa.

Grad je u svom prijedlogu zatražio raskidanje ugovora za kupnju zemljišta T7 Grupe za POS na lokaciji na Banfici po cijeni od 190 eura po metru kvadratnom i ugovora za kupnju zemljišta T7 Grupe za POS na lokaciji u Ulici Vilka Novaka po cijeni od 147 eura po metru kvadratnom i sklapanje novih kupoprodajnih ugovora sa cijenom zemljišta od 100 eura po metru kvadratnom.

Grad je zatražio također i da se raskine ugovor o zajedničkoj suradnji za razvoj varaždinskog aerodroma uz obeštećenje prema T7 Grupi u visini ulaganja u varaždin Airport.

Zadnji i možda najvažniji zahtjev odnosi se na suradnju po pitanju interventnog odvoza i zbrinjavanja balirnog otpada u Brezju. Grad predlaže da se postojeći ugovor raskine te da se sklopi novi sa cijenom zbrinjavanja otpada po cijeni od 700 kuna po toni uz rok sanacije odlagališta Brezje u trajanju od 18 mjeseci.

Na sastanku s predstavnicima T7 Grupe, kojem je nazočio i vlasnik te kompanije Davor Patafta, uz gradonačelnika Habuša i njegovu zamjenicu Nataliju Martinčević, bili su i predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet, predsjednici klubova vijećnika svih stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću, nezavisni vijećnici te pročelnik Upravnog odjela za komunal Vlado Vlašić.

Nakon dugotrajnih pregovora gradonačelnik Goran Habuš je istaknuo da pregovori idu u pravom smjeru i da će biti nastavljeni sutra.

- Usuglasili smo se oko raskidanja ugovora oko aerodroma, a o ostalim zahtjevima ćemo i mi i oni razmisliti preko noći pa ćemo sutra vidjeti kako će se to razvijati -poručio je Habuš.

Predstavnici T7 Grupe nakon pregovora pak nisu bili zainteresirani za razgovor. Vlasnik T7 Grupe Davor Patafta samo je kratko rekao da će pregovore komentirati predstavnici Uprave, no ni to se na kraju nije dogodilo, a novinarima se obratio tek odvjetnik T7 Grupe Miroslav Rendić.

- T7 Grupa je i danas iznijela konstruktivne prijedloge da se razriješe odnosi sa Gradom Varaždinom i da cijena zbrinjavanja otpada bude što niža za građane. Ponudili smo Gradu popust od 20 posto na ugovorenu cijenu zbrinjavanja bala, što znači da bi se bale zbrinjavale po cijeni od 1020 kuna po toni, a Grad je ponudio cijenu od 700 kuna po toni. Ponavljam da su svi ugovori potpisani između Grada Varaždina i T7 Grupe pravno važeći - poručio je Rendić.

Pregovori između Grada Varaždina i T7 Grupe nastavljaju se tako sutra. Što se tiče zbrinjavanja otpada, gradonačelnik Habuš je danas naglasio da je Grad zainteresiran da se bale zbrinu u MBO pogonu ali po cijeni od 700 kuna po toni dodavši da, ako T7 Grupa na to ne pristane, Grad ima i druga rješenja za bale.

- Dobili smo službenu ponudu Grada Čakovca koji nam nudi mogućnost zbrinjavanja bala u svom pogonu za zbrinjavanje otpada, koji se koristi tehnologijom djelomične mehaničko-biološke oporabe, po cijeni od 702,40 kuna po toni, a druga opcija je zbrinjavanje otpada u općini Davor po cijeni od 561,38 kuna po toni. Na temelju tih ponuda formirali smo i svoje pregovaračke pozicije prema T7 Grupi. Oni su danas ponudili cijenu od 1020 kuna po toni ali mi i dalje smatramo da je ta cijena previsoka - poručio je Habuš.

Komentari