eu sredstca

Preko 12 milijuna kuna bespovratnih sredstava dolazi u Općinu Cestica za ove projekte

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.03.2022. 12:47

Zadnja izmjena: 24.03.2022. 12:50

Općina Cestica potpisala je ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za dva projekta: Rekonstrukciju Dječeg vrtića u Cestica i rekonstrukciju društvenog doma u Vratnu.

Ukupan iznos projekta dogradnje dječjeg vrtića iznosi 9,4 milijuna kuna dok je iznos sufinanciranja iz EU sredstava 6.4 milijuna kuna, a iz proračuna Republike Hrvatske čak 1,3 milijuna kuna kn.

- Samim time, svoj djeci s područja Općine osigurat će se upis u dječji vrtić, ali i poboljšati uvjeti boravka u dječjem vrtiću - poručuju iz Općine.

Ukupan iznos projekta rekonstrukcije društvenog doma Gornje Vratno iznosi 5.3 milijuna kuna kn, dok je iznos sufinanciranja iz EU sredstava 3.9 milijuna kuna, a iz proračuna Republike Hrvatske čak 693.643 kuna.

- Ovim projektom osigurat će se adekvatna javna infrastruktura i potaknuti razvoj društvenog i kulturnog života na području Općine - izvijestila je općinska vlast. 

 

Vrlo je važno istaknuti da su ovi projekti nose dvojako značenje: Od izuzetne su važnosti za razvoj infrastrukture na području Općine, međutim još je važnije to, da će realizacija navedenih projekata poboljšati društveni napredak stanovnika općine.

 

Odlukama i potpisanim Ugovorima u samo dva tjedna u Općinu Cestica stiglo je preko 12.500.000, 00 kn bespovratnih sredstava.

 

Općina Cestica ujedno je i Općina koja prednjači s povlačenjem EU sredstava na nacionalnoj razini.

 

Komentari