Prekršajni postupak zbog ambulante u Završju

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 15.01.2011. 12:56

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Novomarofski gradski vijećnici u petak su dobili odgovor županijskog Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb oko problematike ambulanti u Završju. Pročelnica Ruža Jelovac ističe kako se u tom prostoru zdravstvena djelatnost obavlja od 1980. godine, a dr. Marjana Grgić počela je obavljati djelatnost opće medicine od 1. prosinca 2004. godine ne temelju ugovora s Domom zdravlja Varaždinske županije. Ambulanta je imala potrebnu opremu, a navedeni prostor imao je potrebne suglasnosti za obavljanje zdravstvene zaštite.

Inicijativa za otvaranje još jedne ambulante potekla je od mjesnog odbora Završje, koji je otvaranje zatražio od županijskog Doma zdravlja. Liječnici Anici Boltižar ravnatelj Doma zdravlja Ivan Crnković usmeno je odobrio obavljanje djelatnosti opće medicine u Završju, ali i u prostorima koji su naknadno uređeni za tu djelatnost. Liječnica je počela raditi temeljem usmena Crnkovićeva odobrenja, a bez provedene procedure ishođenja potrebnog rješenja Ministarstva zdravstva.

Nesporno je, piše pročelnica, da pravna i odgovorna osoba nisu smjele dopustiti da se obavlja djelatnost opće medicine bez rješenja ministarstva. Upravo takvo postupanje dovelo je do zatvaranja ambulanti u oba prostora, prostora koji je imao stečena prava prema prijašnjim propisima i prostora koji je novouređen i prethodno nije služio u te svrhe. Županija o tome nije obaviještena, a ni Upravno vijeće Doma zdravlja.

«Ministarstvo je pokrenulo prekršajni postupak protiv Doma zdravlja i odgovorne osobe Doma zdravlja. Temeljem tog postupka, izrečene su novčane kazne odgovornoj i pravnoj osobi», ističe Ruža Jelovac u svome dopisu.


Agencija VLM



Komentari