U prostorima Europskog parlamenta u Bruxellesu, gradonačelnik Ljubomir Kolarek primio je priznanje Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova (ACES Europe), kojom je Prelog stekao naziv Europski Grad sporta 2019.

Nagradu je predao predsjednik udruženja ACES Gian Francesco Lupatelli, dok je gradonačelnik Ljubomir Kolarek primajući nagradu rekao:

- Duga je tradicija sporta u Gradu Prelogu. Danas sportski Prelog čini više od trideset udruga iz raznih sportskih grana. Posebno smo ponosni na veliki broj mladih koji se danas bave sportom. Velika je čast za nas nositi titulu „Europski Grad sporta 2019.“ te biti dio obitelji Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova. Našim radom u okviru ovog projekta željeli bi podići standard sportskog i društvenog života naših sugrađana - rekao je gradonačelnik Kolarek te nastavio:

- Ono što je naša najveća želja i što je glavni cilj Grada Preloga jest da svu djecu s područja Grada Preloga uključimo u neku od sportskih aktivnosti. I to organiziranih aktivnosti kroz sportske škole ili sportske kampove koji se provode na području Grada Preloga. Razvoj mladih sportaša postat će prioritet Grada Preloga u godinama koje dolaze. Prelog, Grad sporta, biti ćemo ponosni na taj naziv i svojim ćemo ga radom i rezultatima opravdati - istaknuo je i zaključio Kolarek.

Komentari

05.12.2018. 09:29h Zadnja izmjena: 05.12.2018. 09:31