Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, donio je odluku o podjeli jednokratnih novčanih pomoći, najpotrebitijim građanima Grada Preloga, bez obzira na novonastalu kriznu situaciju, poručuju iz Grada Preloga. 

Jednokratne novčane pomoći, kao i uz svake blagdane, tako i uz predstojeći blagdan Uskrsa, Grad Prelog podijelio je  svojim stanovnicima slabijeg imovinskog stanja. Podijeljeno je ukupno 48.600,00 kuna, odnosno 177 jednokratnih novčanih pomoći, u iznosima od 200, 300 i 800 kuna, umirovljenicima čija mirovina ne prelazi iznos minimalne mirovine, osobama starijim od 70 godina bez redovitih prihoda, osobama koje primaju pomoć za uzdržavanje, nezaposlenim osobama te jednočlanim domaćinstvima, osobama sa invaliditetom te mnogočlanim obiteljima slabijeg materijalnog statusa. Ove je godine Gradu Prelogu, u osiguravanju sredstava, pomogla i tvrtka Heplast – pipe d.o.o. iz Preloga.

Opskrba starijih sugrađana

Grad Prelog i dalje poziva sve osobe starije životne dobi koji žive sami, bolesne osobe te sve one koji zbog upozorenja i trenutne situacije trebaju pomoć oko nabavke osnovnih namirnica ili lijekova da se jave na broj telefona Uprave Grada Preloga 040/645-301, u vremenu od 7 do 15 sati.

Gradske će službe, u suradnji sa Crvenim križem Grada Preloga te Caritasom Župe sv. Jakoba Prelog, organizirati volontere koji će se odazvati na poziv starijih i nemoćnih.

Iz Grada Preloga pozivaju i sve one, koji se žele na ovaj način uključiti u pomoć, kao volonteri, da se jave na isti broj telefona 040/645-301, kako bi se ažurirala i uspostavila mreža volontera koji će sudjelovati u ovoj akciji.

 

 

Ključne riječi: grad prelog,

Komentari

06.04.2020. 17:52h Zadnja izmjena: 06.04.2020. 17:54