vijeće za prevenciju kriminaliteta

Prema najnovijim brojkama, problem droge na području Lepoglave sve je veći

Objavljeno: 23.02.2020. 12:23

Zadnja izmjena: 23.02.2020. 12:28

Stanje sigurnosti na području Grada Lepoglave u 2019. godini bilo je zadovoljavajuće. Rečeno je to na prvoj ovogodišnjoj sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta.

Takvim ga je ocijenila Policijska uprava Varaždinska temeljem obrađenih podataka o broju počinjenih dijela iz domene kriminaliteta, stanja u prometu te počinjenih prekršaja vezanih za narušavanje javnog reda i mira na gradskom području.

U protekloj se godini bilježi povećanje djela iz domene kriminaliteta u odnosu na 2018. godinu. Naime, u 2018. godini zabilježeno je 36 takvih djela dok je u 2019. godini njihov broj narastao na 55. - Posebno pri tome zabrinjava činjenica da je povećan broj djela vezanih za droge - istaknuo je načelnik Policijske postaje Ivanec Mario Medenjak dodajući da i najnovije brojke, koje će uskoro biti predstavljene javnosti, ukazuju da je problem droga na području Grada Lepoglave sve veći.

Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač istaknuo je da su toga svjesni i u Gradu Lepoglavi, dodajući da je Lepoglava, uz povećan broj teških ovisnika, postala i područje za distribuciju droge.

 - Svakako veseli činjenica kako je stanje sigurnosti na području Grada Lepoglave policija ocijenila zadovoljavajućim. Da bi zadržali postojeću razinu sigurnosti ili je čak i povećali, moram skrenuti pažnju javnosti na činjenicu kako je za taj dio izrazito potrebna suradnja građana koji se mole da dojave sve sumnjive situacije u nadležnu policijsku postaju i pomognu kod otkrivanja počinitelja kaznenih djela. U narednom ćemo razdoblju posebnu pažnju posvetiti zaštiti djece i mladih obzirom na veliko povećanje eksperimentiranja s opojnim sredstvima, prvenstveno s drogom – istaknuo je Kovač.

Komentari