dočekao ga načelnik..

Premijer Plenković na Španciru posjetio i štand viničkih ''Fijolica'' i probao hajdinu zlevku

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.08.2018. 14:10

Zadnja izmjena: 27.08.2018. 14:12

U sklopu posjete Špancirfestu premijer Andrej Plenković je u pratnji ministara, saborskih zastupnika, savjetnice župana Varaždinske županije i gradonačelnika Grada Varaždina , posjetio i štand „Fijolica“ - veziljske sekcije KUD-a Vinica .

Osim članica Fijolica kod izložbenog štanda premijera su dočekali i pozdravili načelnik Općine Marijan Kostanjevac te njegova zamjenica Mirjana Jambriško. Premijer Plenković zadržao se u razgledavanju rukotvorina vrijednih viničkih vezilja , a probao je i hajdinu zlevku - jedan od tradicijskih kolača.

U kraćem razgovoru, načelnik je premijeru zahvalio na potpori prilikom odobravanja projekta Centra kompetentnosti za Srednju školu Arboretum Opeka čija će provedba povoljno utjecati na razvoj čitavog područja, a u koji je kao partner uključena i Općina Vinica. Izložbeni prostor na Špancirfestu, gdje su „Fijolice“ izložile razne vrste ručnih radova od kojih su pažnju privlačili oni s motivima viničkog kraja i grozda, i ove je godine omogućio LAG Sjeverozapad, kako bi svojim članicama omogućio predstavljanje na ovom jedinstvenom uličnom festivalu .

Komentari