#Đurek60 - Festival Zajednice

Premijera kratkog dokumentarnog filma o stambenom naselju Đure Salaja

Objavljeno: 07.10.2020. 18:06

Zadnja izmjena: 07.10.2020. 18:13

Ovog petka u prostorijama Centra za mlade P4 Društvo arhitekata Varaždina (Radna skupina Varaždin) organizira premijeru kratkog dokumentarnog filma o stambenom naselju Đure Salaja (popularno zvanog Đurek) u Varaždinu, a koji je režirao varaždinski redatelj Vlatko Blažek.

Premijera filma je uvod u festival #Đurek60 - Festival Zajednice, a koji se odvija kao dio europske mreže sličnih festivala u nekoliko europskih država koje sudjeluju u projektu URBACT III - Come in!. Ideja ovih festivala je prezentacija vrijedne, ali neprepoznate stambene arhitekture. Cilj projekta je stvoriti i inspirirati urbane zajednice, smanjiti stupanj socijalne isključenosti i izolacije privlačeći pažnju na zgrade oko nas, njihovu arhitektonsku vrijednost, baštinu i povijest, ali isto tako i potičući građane u organizaciji stambenih zajednica. Nositelj našeg projekta je Grad Varaždin.

Premijera filma održat će se u petak, 9. listopada 2020 u 19,00 sati u prostorijama Centra za mlade P4 u Varaždinu, Preradovićeva ulica 4. Nakon premjere predviđeno je i kratko druženje uz domjenak.

Pogledajte foršpan filma:

 

Komentari