Premijerka posjetila međimurske gospodarstvenike

Objavljeno: 05.02.2011. 14:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Premijerka Jadranka Kosor posjetila je Međimursku županiju kako bi se upoznala s vodećim gospodarstvenicima tog kraja i dala im punu podršku u nastavku poslovanja. Sastala se i sa međimurskim županom Ivanom Perhočem.

- Kad je u pitanju gospodarstvo i izlazak Hrvatske iz gospodarske krize svi moramo biti jedna stranka. Vlada daje punu podršku razvoju poduzetništva i gospodarstva, a isto očekujemo i od svih jedinice lokalne samouprave, odnosno općina, gradova i županija.

Istaknula je to premijerka Jadranka Kosor koja je u subotu posjetila Grad Čakovec i Međimursku županiju i uspješne međimurske tvrtke, tvornicu Tubla iz grupacije Calzedonia, pogon Perutnine Ptuj i tvrtku Tehnix iz Donjeg Kraljevca. Premijerka Kosor razgovarala je s čelnicima tih tvrtki koji su je izvjestili da su, unatoč gospodarskoj krizi, uspjeli zadržati te čak i povećati zaposlenost.

U sklopu svog posjeta premijerka Kosor je razgovarala i s međimurskim županom Ivanom Perhočem. Međimurski župan od premijerke je zatražio podršku Vlade za izgradnju škola, cesta te pomoć Međimurskom Veleučilištu, a premijerka je na to pristala istaknuvši da će u sljedećih nekoliko tjedana u Međimurje poslati dvojicu ministara koji bi trebali dogovoriti konkretne projekte.

Premijerka je međimurcima poručila i da ih Vlada nije zaboravila spomenuvši pritom ulaganje od 187 milijuna kuna u vodno gospodarstvo, odnosno u projekte navodnjavanja i izgradnje nasipa u Međimurju.


FOTO: Andrej Švoger / CROPIX



Komentari