HRVATSKA NA EURU

Petek i Malobabić osigurale nastup hrvatske stolnoteniske reprezentacije na Euru u Francuskoj

Objavljeno: 05.12.2018. 09:06

Zadnja izmjena: 05.12.2018. 09:27

Foto: STK Varaždin

Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo, koje će se od 3. do 8. rujna 2019. igrati u Nantesu. U posljednjem susretu kvalifikacija, održanom u Puli hrvatska reprezentacija pobijedila je reprezentaciju Italije rezultatom 3:0, što im jamči izravan plasman na Euro. Dvije pobjede u tom odlučujućem meču za plasman na EP donijele su stolnotenisačice STK Varaždin Petra Petek i Ivana Malobabić. 

U prvom susretu u Italiji hrvatska je pobijedila rezultatom s 3:2, a u uzvratu u Puli rezultat je bio bitno bolji. Krenulo je odlično, Mateja Jeger je na početku bula uvjerljiva protiv Piccolin  i pobijedila 3:1. Zatim je Ivana Malobabić loše otvorila s protiv njihove prve igračice Vivarelli i gubila je 2:0, no do kraja je uspjela preokrenuti meč i pobijedila 3:2.

Vrlo sličan je bio i treći meču u kojem Petra Petek ngubila 2:0 od Collantoni. Sljedeća dva seta odigrala je odlično i uvjerljivo izjednačila, a u petom setu vodila se borba za svaki poen, no u presudnim trenucima Petek je bila  hladne glave i donijela ukupnu pobjedu s kojom smo potvrdili nastup na Euru u Francuskoj.

Komentari