Karate klub „Okinawa“ Novi Marof u subotu je obilježio 20 godina postojanja i djelovanja, organiziravši prezentaciju borilačkih vještina, izložbu fotografija te okrugli stol s temom povijest karatea u Novom Marofu

Početaka rada kluba prisjetio se gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, jedan od osnivača i dugogodišnji predsjednik „Okinawe”. - Već je, evo, prošlo 20 godina kako smo Ivica Sudec i ja osnovali ovaj klub u Novom Marofu. Počeli smo trenirati u Društvenom domu u Oštricama, a u ova je dva desetljeća kroz klub prošlo nekoliko stotina vježbača. Svih smo se njih u subotu prisjetili kroz oko 800 fotografija izloženih u prostoru „stare škole”, a kroz dvosatnu retrospektivu sjetili smo se i početaka, ali i napretka karatea u Novom Marofu, odnosno ljudi koji su sudjelovali u razvoju ovoga sporta u našem gradu - rekao je gradonačelnik Jenkač.

A osim što su redovito trenirali i družili se uz sportske aktivnosti, članovi „Okinawe” bili su aktivni i na drugim poljima pa su tako snimili i trash film za koji su osvojili i nagradu. Karate klub „Okinawa” danas ima 40-ak članova tjedno, u dobi od svega 4 pa do 60 godina, a treninzi su prilagođeni različitim generacijama, ističe trener karatea, sensei Željko Volarić - Imamo predškolsku grupu, osnovnoškolce te grupu mladih i odraslih, a svaka od njih ima prilagođenu temu. S najmlađima radimo motoriku, s osnovnoškolcima sportsku karate borbu, a s odraslima transalnu karate vještinu koja je odlična za zdravlje i podrazumijeva rekreativne, sportske i kulturne aktivnosti građana te samoobranu. Svi mi predano i kvalitetno radimo, naši stariji vježbači redovito sudjeluju na seminarima i edukacijama pa mali Novi Marof polako postaje centar izvrsnosti za borilačke vještine - rekao je sensei Volarić.

Komentari

18.11.2019. 10:04h Zadnja izmjena: 18.11.2019. 10:13