iskustvo za pamćenje

Generacije i generacije učenika ljetuju na Rabu - prezentirani odlični rezultati sezone Dječjeg odmarališta 'Varaždin'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.10.2018. 10:00

Zadnja izmjena: 16.10.2018. 10:00

U palači Herzer održana je prezentacija i prigodno druženje svih sudionika sezone ljeto 2018. u Dječjem odmaralištu 'Varaždin' na Rabu. Gradska tržnica koja već četvrtu sezonu upravlja Odmaralištem, na ovaj je način zahvalila ravnateljima i voditeljima grupa vrtića, škola i drugih udruženja koji su ove sezone posjetili Rab, te osoblju Odmarališta koje je tijekom cijelog ljeta brinulo o zadovoljstvu malih gostiju.

Događaju je prisustvovao i varaždinski gradonačelnik, Ivan Čehok. Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar je u prezentaciji istaknuo kako je iznimno zadovoljan rejtingom Odmarališta čiji je kapacitet u ovoj sezoni bio u potpunosti iskorišten:

- Ljetovanje na Rabu iskustvo je koje se pamti cijeli život, a to pred nas stavlja osobitu odgovornost. Na prvom mjestu uvijek su sigurnost, zdravlje i prehrana djece, no ništa manje nisu važni zabavni i edukativni sadržaji, stoga brinemo da djeca na Rabu imaju ispunjene dane od jutra do večeri. Organiziramo animacijski program, školu plivanja i izlete – plovimo brodom do uvale Zavratnica, posjećujemo ljetno kino, samostan Svete Eufemije, kuću Rapske torte, Rapsku fjeru itd. Djeca sudjeluju u raznim radionicama, plesnim večerima, upoznaju nove prijatelje, uče plivati i ponesu kući pregršt uspomena. Ove godine uložili smo i u novo vanjsko igralište te klimatizaciju čime smo boravak u Odmaralištu učinili još ugodnijim - zaključio je Ciglar.

Odmaralište je ove sezone ugostilo gotovo tisuću djece iz 11 osnovnih škola, 17 dječjih vrtića, Centra za socijalnu skrb Varaždin, Društva Naša djeca Varaždin, Centra za odgoj i obrazovanje T. Špoljar, Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, Rukometnim kluba iz Varaždina, te Škole za ritmiku i balet Zagreb.

U 17 smjena održani su programi Škole u prirodi, ljetovanje djece vrtićke dobi, rehabilitacijsko ljetovanje, kamp gitare, kamp sporta i program ljetovanja djece socijalne kategorije. Osim Varaždinaca, u Odmaralištu su boravila djeca iz Međimurske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. Dnevno su posluživana četiri obroka, uz dodatna iznenađenja i poslastice poput rođendanskih torti za slavljenike. O smještaju, prehrani, animaciji i zdravlju djece brinulo je ukupno 10 djelatnika.

Interes za ljetovanje izrazito je velik te se već sada popunjavaju termini za sezonu ljeto 2019. Iz Gradske tržnice stoga pozivaju sve zainteresirane institucije da svoje termine rezerviraju u najkraćem mogućem roku.

 

Komentari