OPĆINA VISOKO

Prezentirano idejno rješenje budućeg središnjeg trga u Visokom

Objavljeno: 14.04.2021. 19:14

Zadnja izmjena: 28.04.2021. 12:26

Vijećnicima Općine Visoko na posljednjoj sjednici Vijeća u ovom mandatu prezentirano je idejno rješenje budućeg središnjeg trga u Visokom.

Bila je to jedna od dvije točke dnevnog reda sjednice održane u nedjelju, 11. travnja, a osim vijećnika, sjednici su nazočili predsjednici mjesnih odbora i udruga s područja općine.

Vijećnici su prihvatili Odluku o pokretanju izrade  3. izmjena i dopuna Prostornog  plana uređenja Općine Visoko, a time će se mještanima omogućiti prenamjena pojedinih parcela, odnosno zemljišta u građevinska područja i vikend zone.

Idejno rješenje uređenja budućeg središnjeg trga u Visokom vijećnicima je predstavila projektantica Maja Kireta, čiju su prezentaciju svi pratili s velikim interesom.

Urbani trg

- Radovi na našem Društvenom domu su praktički završeni, čeka se tehnički pregled i uporabna dozvola, a  ono što nam predstoji je uređenje trga u Visokom. Radujemo se tom projektu zahvaljujući kojem će i naš ruralni prostor dobiti urbani trg koji će, vjerujem, biti novo mjesto za druženje i okupljanje mještana – rekao je općinski načelnik Dragutin Mateković.

Prema idejnom rješenju, trg s betonskim opločnicima bit će mjesto za održavanje manifestacija i nastupa na otvorenom, imat će natkrivenu pozornicu, fontanu i klupice za odmor, uz posebno prilagođeno osvjetljenje, a načelnik Mateković objašnjava da je trg zamišljen kao spoj  tradicijskih i urbanih elemenata.

- Doista se nadam da ćemo uspjeti u našoj ideji da središte događanja u općini Visoko postane jedan tako lijepo uređeni trg, a podršku u realizaciji ove ideje pružit će nam i naš saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je, kao i građani kojima smo također prezentirali projekt, zadovoljan idejnim rješenjem – rekao je Mateković te dodao da je saborski zastupnik Anđelko Stričak obećao i pomoć u apliciranju projekta na natječaje za sredstva Europske unije.

Komentari