UREĐENJE PROMETNICA

Pri kraju uređenje prometnog ulaza u Prelog iz smjera Čakovca

Objavljeno: 20.04.2020. 18:08

Zadnja izmjena: 20.04.2020. 18:11

Na području Preloga u tijeku je niz radova, a iz Grada Preloga izdvajaju dovršetak radova na ulazu u grad iz smjera Čakovca.

Radi se o obnovi ulaska u Prelog i raskršća sa Ulicom Antuna Mihanovića. U sklopu Gospodarskog foruma 2019. godine, potpisan je Ugovor za „Rekonstrukciju raskršća državne ceste DC20 i nerazvrstane ceste - ulica Antuna Mihanovića u Prelogu i produljenje javne rasvjete“.

Radove izvodi tvrtka Pavlic-Asfalt-Beton d.o.o., a poslove nadzora tvrtka Labos d.o.o. Ukupna vrijednost troškova rekonstrukcije raskršća državne ceste DC20 i nerazvrstane ceste - ulica Antuna Mihanovića iznosi 612.497,50 kuna. Procjenjena vrijednost troškova rekonstrukcije javne rasvjete iznosi 167.262,50 kuna. Radove na rekonstrukciji raskršća financiraju Hrvatske ceste, dok troškove javne rasvjete financira Grad Prelog te samu javnu rasvjetu postavlja tvrtka D.G. Commerce d.o.o.

Bolja sigurnost prometa

Ovaj projekt pokrenut je u svrhu osiguranja bolje sigurnosti prometa na dijelu državne ceste DC20. U okviru projekta dogradit će se nova, dodatna prometna traka širine tri metra kojom će se omogućiti sigurnije skretanje na benzinsku postaju na ulazu u Prelog, bolji i sigurniji protok vozila državnom cestom, te će se spriječiti česti prometni „čepovi“ u najfrekventnijim dijelovima dana.

Rekonstrukcija raskršća Čakovečke i Mihanovićeve ulice također predviđa proširenje sjevernog prometnog traka u dužini od 50 metara uz iscrtavanje površine koja nije namijenjena prometu, proširenje radijusa rubova kolnika ulica A. Mihanovića i Čakovečke, izmještanje dva postojeća stupa javne rasvjete u Čakovečkoj ulici, izvedbu pet novih stupova javne rasvjete, izmještanje postojećeg slivnika, izvedbu potpornog zida uz stazu dužine 8,6 metara te rekonstrukciju dva kolna prilaza u Čakovečkoj ulici. Očekuje se da će radovi završiti kroz nekoliko dana, iscrtavanjem prometne signalizacije i postavljanjem javne rasvjete.

 

Komentari